Soome kaalub kahenädalase karantiini asendamist testimise nõudega

Soome valitsus kavandab kahenädalase karantiini asendamist riskiriikidest tulijatele kahe koroonatestiga, millest üks tehtaks tulija päritoluriigis ja teine Soomes.

Reisija vabastataks kahenädalasest karantiinisoovitusest, kui tal on päritoluriigi koroonaviiruse testi tulemus negatiivne. Lisaks peab reisija tegema veel ühe testi Soomes, vahendab Helsingin Sanomat.

Samuti on tehtud ettepanek, et päritoluriigis tehtud testist piisaks kuni kolme päeva pikkustele komandeeringule saabujatele. Lisaks peaks selline inimene töötama karantiinitaolistes tingimustes.

See ei kehti nende riikide kodanikele, kus koroonaviiruse nakatumise oht ei ole oluliselt suurem kui Soomes. Nendes riikides peab jääma haiguse esinemissagedus alla Soome valitsuse kehtestatud künnise (vähem kui 8–10 juhtu 100 000 elaniku kohta 14 päeva jooksul). Sellised inimesed saaksid endiselt Soome tulla ilma karantiinikohustuseta, kuid neid riike on väga vähe alles jäänud.

Matkustus | HS:n tiedot: Hallitus etsii matkustusrajoituksiin mallia, joka perustuu enemmän testeihin kuin karanteeneihin

Hallituksen on tarkoitus päättää keskiviikkona matkustussäännöistä, joita ei tarvitse koko ajan muuttaa. Pääministeri Sanna Marinin (sd) hallitus on etsinyt useita päiviä matkustamiseen sääntöjä, joita ei tarvitsisi jatkuvasti muuttaa. HS:n tietojen mukaan käsittelyssä on luonnos, joka perustuu nykyistä enemmän testeihin. Matkustaja vapautuisi kahden viikon karanteenisuosituksesta, jos hänellä olisi näyttää lähtömaasta annettu negatiivinen tulos koronavirustestistä.

Kommentaarid
(Külastatud 1,499 korda, 1 külastust täna)