Soome arst koroonajuhtumite hüppelise kasvu kohta: paanikaks pole veel põhjust

Täna teisipäeval tuvastati Soomes 98 uut koroonaviirusega nakatumist. Helsingi ja Uusimaa ravipiirkonna nakkushaiguste peaarst Asko Järvinen ütles, et nakatumiste arv on järsult kasvanud, aga paanikaks pole veel põhjust.

Eeslmine suurem nakatumiste hulk oli 9. septembril ja see oli 93. Järvinen märkis, et uute nakatumiste arv on Soomes selgelt tõusuteel, vahendab MTV.

Järvineni väitel on nakatumised seotud massiüritustega, aga suuremaks mureks pole veel põhjust. Numbrid on kokkuvõttes veel väiksed. Nakatumised on toimunud nooremate inimeste hulgas ja haiglasse pole palju patsiente sattunud.

Järvinen ütles, et viimasel ajal levivad rohkem hooajalised külmetushaigused, aga koroona hooajalisuse kohta veel infot pole. Kui aga koroona on samuti hooajaline, võivad ka koroonaga nakatumised kasvada.

Viimase kahe nädalaga on Soomes olnud 9,8 nakatumist 100 000 elaniku kohta. Varasema kahe nädala vastav nakatumiste number oli 6,6.

Kommentaarid
(Külastatud 273 korda, 1 külastust täna)