Selline oli USA metsapõlengutest tingitud punane päikseloojang Soomes

USA läänerannikul möllavatest metsatulekahjudest pärit suits värvis eile esmaspäeva õhtul Soomes taeva punaseks. Valdavas osas Soomes oli taevas pilvine ja erakordne vaatepilt ja pilvede taha varju.

Kõige paremini oli punane päikseloojang näha Lapimaa lääneosas ja Soome edelaosas. Suitsu osakesed olid mitme kilomeetri kõrgusel taevas ja need maapealset õhu kvaliteeti ei mõjutanud, vahendab Ilta-Sanomat.

Inimesed rääkisid, et vaatepilt oli erakordne, kuna päikseloojangut sai vaadata palja silmaga ilma, et see oleks häirinud ja päikse kontuurid olid selgelt näha. Inimesed imestasid, kuidas see on võimalik, et suits kandub õhuhoovustega tuhandete kilomeetrite kaugusele.

Tältä näytti Yhdysvaltain maastopalojen värjäämä punainen auringonlasku Suomessa – “Vähän kummallinen näky”

Yhdysvaltain maastopalot värjäsivät auringonlaskun punaiseksi Suomessa maanantaina. Tältä se näytti. Yhdysvaltain länsirannikolla roihuavista metsäpaloista lähteneet savuhiukkaset värjäsivät auringonlaskun punaisenoranssiksi maanantaina. Suurimmassa osassa Suomea pilvipeite kuitenkin peitti auringonlaskun taakseen, kertoi Ilmatieteen laitos illalla. Parhaiten värikäs auringonlasku näkyi läntisessä Lapissa ja lounaisessa Suomessa. Muualla auringonlaskun näkeminen paksuhkon pilvipeitteen takaa oli tuurista kiinni.

Kommentaarid
(Külastatud 507 korda, 1 külastust täna)