Oxfordi koroonavaktsiini katsed lähevad edasi

Oxfordi ülikooli koroonavaktsiini katsetega minnakse edasi vaatamata sellele, et üks vaktsiini saanud katseisik raskelt haigestus.

Vaktsiiniga katsed peatati teisipäeval pärast seda, kui ühel katsealusel avaldusi rasked haigusnähud. Vaktsiini testitakse tuhandete inimeste peal Suurbritannias ja USA-s ning väiksematel gruppidel Brasiilias ja Lõuna-Ameerikas, vahendab Daily Mail.

Vaktsiini katsetuste käigus on seda vaktsiini saanud üle maailma ligi 18 000 inimest. Selliste ulatuslike uuringute käigud on normaalne, kui mõni katseisik haigestub. Sellisel juhul uuritakse, kas haigus on seotud vaktsiiniga.

Üks vaktsiini saanud katsealustest rääkis, et tal tekkisid 14 tundi peale vaktsiini saamist palavik, külmavärinad, peavalu ja nõrkus. Katseisik, kes sai vaktsiini juba maikuus rääkis, et haigusnähud kestsid mõne päeva. Palavik tõusis üle 39. Isikul oli tugev nõrkus, nii et ta ei saanud ise voodist välja ja naine pidi talle tooma paratsetamooli. Kolmandal päeval pärast vaktsiini saamist oli hullem möödas, aga haigusnähud kestsid edasi.

Oxfordi ülikooli ja ravimifirma AstraZeneca vaktsiin on üks kõige lootustandavamaid terves maailmas ja Euroopa Liit kavatseb seda vaktsiini osta.

Oxford coronavirus vaccine trials RESUME as they get the all-clear

AstraZeneca issued said on Tuesday the studies of the vaccine had been paused This was while it investigated whether patient’s side effect was linked to vaccine Oxford University today said trials would resume across all UK clinical trial sites It comes after Sir Patrick Vallance said a pause is not unusual during trial phase Trials of a Covid-19 vaccine being developed by AstraZeneca and Oxford University will resume after a pause due to a reported side effect in a patient in the UK.

Kommentaarid
(Külastatud 395 korda, 1 külastust täna)