Ootamatu avastus: elektriauto laadimine on Soomes kohati kallim kui bensiini- või diiselautoga sõitmine

Soomes võib elektriauto kiirlaadimise hind olla kordades kallim kui aeglase laadimise oma ja see kaotab elektriauto eelise bensiini- ja diiselautode ees.

Elektriautode puhul on seni põhiliselt arvestatud tasuta laadimise võimalusega, aga kui seda ei ole, siis võib mõnekümne kilomeetri sõidu jaoks ulatuda kiirlaadimise hind mitmekümne euroni, vahendab Ilta-Sanomat.

Kui autot laadida väljaspool kodu olevatest kiirlaadimise punktidest, võib elektriautoga sõitmine olla Soomes kallim kui see oleks bensiini- või diiselauto puhul.

Olukord sarnaneb mobiilside algusajaga, kus mõnes teises võrgus helistamine võis roamingu puudumise tõttu olla hirmkallis või lausa võimatu.

Elektriauto kasutamise puhul on seega peamine reegel vältida võõraid laadimiskohti. Samuti pole mõistlik ühe laadimispunktide võrgu klientidel kasutada teise võrgu punkte, kuna seal võib hind olla kordades kõrgem. Näiteks kui Virta klient kasutab K-Latause laadimispunkti, siis maksab ta tavapärase 0,2 euro asemel minuti laadimise eest 0,82 eurot. See on neli korda kõrgem hind. Laadimise hind võib tõusta veelgi kõrgemale, kui kasutada autofirma enda mobiilirakendust, kus vahendajaid on veelgi rohkem.

Elektriautode laadimise puhul tekitab veel segadust asjaolu, et mõned punktid on kasutajatele tasuta, näiteks Lidli laadimispunktid, kui nad juhtuvad vabad olema.

Sähköauton lataaminen Suomessa on jo paikoin kalliimpaa kuin bensalla tai dieselillä ajaminen

Miltä kuulostaisi kotona hitaasti tankattu bensalitra hintaan euron per litra ja sama ketjuhuoltoasemalta (johon sinulla ei satu olemaan omaa kanta-asiakaskorttia) huomattavasti nopeammin, mutta hintaan kolmesta seitsemään euroa litralta? Ingressin esimerkki on sinänsä täyttä mielikuvituksen tuotetta, mutta suunnilleen tämäntapaisista suhteellisista matka- tai oikeammin pikalatauksen hintaeroista suomalaisessa sähköautoilussa nyt puhutaan, kun keskustelusta jätetään pois harvenevat ja ennakkovaraamiskelvottomat ilmaispikalaturit.

Kommentaarid
(Külastatud 1,615 korda, 1 külastust täna)