NÜÜD AMETLIK: Eesti kanti Soome jaoks ohtlike riikide nimekirja

Alates eelolevast esmaspäevast, 28. septembrist kehtib Eestis tulijatele Soomes tõenäoliselt karantiini nõue, kuna Eesti kanti Soome jaoks ohtlike ehk punaste riikide nimekirja.

Euroopas on vaid mõned üksikud riigid, kust tulles pääseb Soome ilma karantiini nõudeta – need on Läti, Leedu, Poola ja Küpros, vahendab MTV.

Ühtlasi tähendab see, et Soome sai naaberriikide Rootsi ja Norraga vaba reisimise lõbu nautida vaid nädal aega – käesoleval nädalal. Eestiga oli vaba liikumine pikem, aga see lõppeb ka nüüd.

Lisaks kaob vaba liikumine uuest nädalast ka Islandi ja Saksamaaga. Alates esmaspäevast, 28. septembrist peavad neist riikidest tulijad jääma 14 päevaks vabatahtlikku karantiini, kui valitsus nii neljapäeval otsustab.

Soome valitsus tõstis lubatud nakatumiste piirarvu 25 peale 11. septembril ja sellest ajast vaadatakse nimekiri igal nädalal uuesti üle. Siseministeerium valmistab terviseameti hinnangu põhjal ette otsuse, mille valitsus kinnitab neljapäeval.

No Title

Mistä maista voi matkustaa Suomeen ilman rajoituksia 28.9 alkaen?Olemme tänään päivittäneet liikennevalomallin mukaiset kartat ECDC:n 21.9.2020 julkaisemien koronan ilmaantuvuustietojen perusteella. Kartat tulevat voimaan 28.9. Lue lisää ➡️ https://t.co/f9jAPNYk4J#korona pic.twitter.com/Qih4bFhfk4

Kommentaarid
(Külastatud 6,327 korda, 1 külastust täna)