Murettekitav olukord seoses koroonaga Rootsis: plahvatuslikult kasvab pikaajaliste haigete hulk

Rootsis on hakanud plahvatuslikult kasvama pikaajaliste koroonahaigust põdevate inimeste hulk. Küsitluse järgi kestavad igal kolmandal haigel haigusnähud üle 10 nädala. Pikaajalised haiged on hakanud järjest enam pöörduma haiglasse.

See, kui palju on Rootsis koroona pikaajalisi haigeid pole täpselt teada. Värske küsitluse põhjal aga leiavad ligi 150 000 rootslast, et põevad koroonat pikaajaliselt, vahendab SVT.

See number on väga suur, kui arvestada, et ametlikult kinnitatud koroonajuhtumeid on Rootsis 85 000 ringis. Pikaajaliste haigete kiire kasv on arstide hinnangul murettekitav nähtus. See on meditsiinile väga suur koormus.

Pikaajaliste haigete vaevused on hingamisraskused, südameprobleemid, palavik, jõuetus ja tromboosioht. Paljud kurdavad lõhnataju kaotamist, tundetust, pisteid, uimasust, peavalu ja keskendumisraskusi. Ravi on raske, sest põhjust ei teata. Haigetele ei osata mingeid prognoose anda.

Många långtidssjuka i corona kommer för vård på vårdcentral

En tredjedel som uppger att de har covidsymptom säger att de varit sjuka i mer än 10 veckor. Enligt en undersökning från Novus kan det vara så många som 150 000 som är långtidssjuka i covid -19. Vårdcentralerna får nu ta emot många med segdragna symtom.

Kommentaarid
(Külastatud 5,702 korda, 1 külastust täna)