Miks tavalised viirused levivad vaatamata tõhusale kätepesule ja maskidele? Soome arst vastab: kõige tõhusam on eralduda

Tavaliste viirus- ehk külmetushaigustega nakatumine on tõusuteel ja seda vaatamata ülitõhusale kätepesule ja näomaskide kandmisele. Miks see nii on?

Vastab Helsingi ja Uusimaa ravipiirkonna nakkushaiguste peaarst Asko Järvinen: Enamus praegu levivatest viirushaigustest on kõike muud kui koroona. Koroona osakaal on testi tegema tulnud inimeste hulgas alla poole protsendi, vahendab MTV.

Ilma testi tegemata aga ei ole võimalik vahet teha, kas tegemist on tavalise viirusliku külmetushaiguse või koroonaga. Praegu on liikvel ligi 200 külmetushaigust põhjustavat viirust, nad levivad samal ajal ja haigusnähud kattuvad.

Järvineni väitel on kätepesu kõige tõhusam viis tõrjuda kõiki viiruseid. See aga ei välista kõiki nakatumisi, kuna osa levib piisknakkusena. Kui lasteaiad ja koolid alustavad, siis levivad viirused seal laste hulgas. Edasi nakatavad nad oma vanemaid ja edasi kogu ühiskonda.

Maskide ja kätepesu abil ei ole võimalik kõiki viiruseid vältida. Kõige tõhusam on eralduda, nagu kevadel tehti.

Kommentaarid
(Külastatud 2,151 korda, 1 külastust täna)