Lahtis on koroonaga nakatumised olnud baarides – üle 100 inimese karantiini

Soomes Lahtis on koroonaviirus levinud söögikohtades. Üks nakatunu töötab koolis ja käis haigena tööl.

Kohalik terviseasutus teatas, et üks nakatunud isik külastas eelmisel nädalavahetusel Lahtis kahte söögikohta. Nakatunud isik käis nakkusohtlikul perioodil ööl vastu 30. augustit söögikohtades Pikku Hanhi ja Armas, vahendab Iltalehti.

Nakkusega kokku puutunud ja haigusnähtudega inimestelt võeti koroonaproovid ning uusi nakatumisi on tuvastatud vähemalt 6. Nakatumisi võib veel juurde tulla. Nakkusega kokku puutunud isikuid on suunatud karantini juba üle 100.

Nakkusega kokku puutunud isikute suure arvu tõttu võetakse osaga neist ühendust alles homme esmaspäeval.

Üks nakatunud isik töötab Lahtis kohalikus Möysä põhikoolis. Seetõttu on karantiini suunatuid ka kooli õpilaste ja töötajate hulgas. Õpilastele ja nende hooldajatele annavad täiendavat info Lahti linnavalitsus ja kool.

Lahti ümbruses Päijät-Häme piirkonnas on nüüd kokku tuvastatud 144 koroonaviirusega nakatumist.

Lahdessa koronatartuntoja baareissa – yli sata karanteeniin

Koronavirusta on levinnyt Lahdessa ravintoloissa. Yksi tartunnan saanut on töissä koulussa. Koronavirus on levinnyt Lahdessa kahdessa ravintolassa. Yksi koulun henkilökuntaan kuulunut kävi töissä koronan saatuaan. Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä tiedotti perjantaina koronavirukseen sairastuneesta, joka oli käynyt viime viikonloppuna kahdessa lahtelaisravintolassa. Viruksen saanut kävi tartuttavuusaikanaan elokuun 29. ja 30.

Kommentaarid
(Külastatud 303 korda, 1 külastust täna)