KUUM: Valgevene sulges piiri Leedu ja Poolaga, sõjavägi viidud kõrgendatud lahinguvalmidusse

Valgevene president Aleksandr Lukašenka teatas, et sulgeb piiri Leedu ja Poolaga. Samuti andis ta korralduse viia sõjavägi kõrgendatud lahinguvalmidusse.

Piirivalvet tugevdatakse piiril Ukrainaga. President Lukašenka on korduvalt väitnud, et välisriigid on rahva tema vastu üles ässitanud.

Lukašenka ütles kõnes, et midagi kohutavat on juhtumas ning ta ei taha, et Leedu ja Poola muutuksid sõjakolleteks. „Ma pöördun Leedu, Poola ja Ukraina rahva poole – ärge laske sõjal puhkeda,” ütles Lukašenka.

Euroopa parlament teatas neljapäeval, et ei tunnista Lukašenkat presidendina peale seda, kui tema praegune ametiaeg 5. novembril lõppeb. Euroopa Liidu välisministrid kohtuvad esmaspäeval Brüsselis Valgevene opositsiooni liidri ja presidendikandidaadi Svetlana Tihhanovskajaga. Pärast seda arutatakse Valgevene-vastaste sanktsioonide kehtestamist.

Tihhanovskaja põgenes augustis Valgevenest Leetu, seda Valgevene valitsuse survel.

No Title

Another utterly dramatic part of Lukashenko’s speech “We are on the verge of a horrible disaster… I don’t want Belarus, Poland and Lithuania to turn into a warzone… I’m addressing the people of Lithuania, Poland and Ukraine – don’t let the war happen!” pic.twitter.com/NyN12ZQsgC

Kommentaarid
(Külastatud 1,806 korda, 1 külastust täna)