KUUM: USA president tunnistas, et teadis, et koroona on väga ohtlik ja tappev, aga ei saanud seda öelda, et mitte rahvast paanikasse ajada

USA president Donald Trump tunnistas ajakirjanik Bob Woodwardile, et teadis, et koroona on ohtlik ja tappev, aga ei saanud seda välja öelda, et mitte rahvast paanikasse ajada.

Trump ütles, et teadis juba veebruari alguses, et see on tõsine asi, aga avalikkusele ütles, et mingit ohtu pole ja kõik on kontrolli all. Trump tunnistas ajakirjanikule, et talle meeldis koroona ohtu tegelikkusest väiksemana näidata, vahendab Washington Post.

Trump ütles veebruari algul Washington Posti ajakirjanikule Bob Woodwardile, et koroona puhul on tegemist „tapva asjaga”. Ta lisas, et koroona on tapvam kui kõige hullem gripp. Samas ameerika rahvale ütles Trump 30. jaanuaril, et haigus on kontrolli all ja mingit ohtu pole. Pärast seda kinnitas ta veel ameerika rahvale, et viirus kaob ise ära.

Trump rääkis Woodwardiga ajal, kui viirus levis Hiinast üle terve maailma. Trump ütles Woodwardile, et viirus levib õhu kaudu, hingates. Viirus on väga salakaval ja ohtlik, rääkis Trump.

Julgeolekunõunik Robert O’Brien oli Trumpi hoiatanud, et sellest viirusest saab kõige suurem oht USA rahvuslikule julgeolekule. O’Brieni asetäitja Matthew Pottinger ütles, et viirus sarnaneb Hispaania gripiga, mis tappis üle maailma 50 miljonit inimest.

Samal ajal rahustas president Trump teadlikult rahvast eksitava infoga, et viirus kaob ise ära ja oht möödub kiiresti.

Trump rääkis Woodwardile, et eksitas teadlikult ameerika rahvast, et vältida paanikat.

Woodward book: Trump says he knew coronavirus was ‘deadly’ and worse than the flu while intentionally misleading Americans

President Trump’s head popped up during his top-secret intelligence briefing in the Oval Office on Jan. 28 when the discussion turned to the novel coronavirus outbreak in China. “This will be the biggest national security threat you face in your presidency,” national security adviser Robert O’Brien told Trump, according to a new book by Washington Post associate editor Bob Woodward.

Kommentaarid
(Külastatud 352 korda, 1 külastust täna)