KUUM: Soomes uuenes maskisoovitus – mida see endast kujutab?

Soome terviseamet uuendas tänasest, 24. septembrist näomaski kandmise soovitust. Kui teatud piirkonnas koroonaga nakatumine suureneb, siis soovitatakse maskide kasutamist lisaks ühistranspordile avalikes kohtades, muu hulgas näiteks kutsekoolides.

Soovitus tähendab seda, et kui koroonaga nakatumine suureneb, siis võivad ravipiirkonnad tänasest kehtestada uued juhised.

Epideemia on Soomes jaotatud kolme faasi: algtase, nakatumise suurenemine ja ulatuslik levik. Seni on Soome olnud algtasemel.

Kui Soome siseneb nakatumise suurenemise faasi, siis võib maskikandmise soovitust rakendada teise astme haridusasutustes nagu kutsekoolid ja gümnaasiumid, lisaks kõrgkoolid, avalikud siseruumid ja üritused, kus lähikontaktidest pole võimalik hoiduda.

Terviseameti peaarst Taneli Puumalaisen ütles, et praegu selgitatakse välja, millised Soome piirkonnad on nakatumise suurenemise faasis, vahendab Yle.

Nakatumise suurenemise faasis laieneb maskikandmise soovitus lisaks veel kauplustele, kaubanduskeskustele, raamatukogudele, treeningsaalidele, kirikutele, kontserdisaalidele, teatritele ja muuseumidele.

Terviseamet on valmis laiendama maskikandmise soovitusi veelgi, kui Soome siseneb ulatusliku leviku faasi. Ulatusliku leviku faasis on soovitav maski kanda igal pool väljaspool kodu asuvates avalikes siseruumides, kaasa arvatud koolid. Samuti soovitatakse siis taksoga sõites maski kanda.

Taneli Puumalainen ütles, et nakatumiste arv praegu suureneb, aga see ei toimu nii nagu kevadel, seda tänu valitsuse hübriidstrateegiale (testi, jälita, isoleeri). Nakatumisi esineb nüüd üle terve Soome. Praegu on veel võimalik ära hoida nakkuse ulatusklikku levikut.

Suositus kasvomaskien käytöstä on päivitetty – suositukseen on lisätty ohjeita tilanteeseen, jossa epidemia kiihtyy tai leviää – Tiedote – THL

Suositusta kasvomaskien käytöstä kansalaisille on päivitetty. Suositusta on täydennetty koronaepidemian kiihtymis- ja leviämisvaiheiden ohjeilla. Ohjeet on tarkoitettu alueellisille viranomaisille hyödynnettäväksi, kun ne arvioivat alueensa epidemiatilannetta ja antavat alueillaan suosituksia maskin käytöstä. Koronaepidemian kiihtymisvaiheessa kasvomaskin käyttöä suositellaan joukkoliikenteen lisäksi myös julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää.

Kommentaarid
(Külastatud 1,908 korda, 1 külastust täna)