KUUM: Soome hävitajad sõitsid Läänemerel erakorralisele operatsioonile

Soome õhujõudude õppusel Ruska osalenud hävitajad Hornet sõitsid täna, 30. septembril ootamatult välja erakorralisele operatsioonile Läänemerel.

Tegemist oli Soome territoriaalse puutumatuse tagamisega. Lennukid lendasid ülehelikiirusega, millest tulenevalt oli Soome kesk- ja edelaosa kohal kuulda valju heli. Asjast teatasid õhujõud kell 17.12 lakoonilises teadaandes sotsiaalmeedias.

Veebikülje Lentoposti andmetel sõitsid Hornetid välja Karjala õhuväebaasist Rissalas.

Soome õhuväe õppusel osaleb üle 60 lennuki ja ligi 4800 sõjaväelast. Õppus Ruska 20 lõppeb 6. oktoobril.

No Title

Ilmavoimat toteutti iltapäivällä 30.9. alueellisen koskemattomuuden valvontaan liittyvän lentotehtävän Itämerelle. Lentotoiminnassa käytettiin yliääninopeuksia, minkä seurauksena Keski-Suomesta Lounais-Suomeen ulottuvalla alueella on kuulunut voimakasta lentomelua. #valmius

Kommentaarid
(Külastatud 3,095 korda, 1 külastust täna)