KUUM: Rootsi peaminister oli sunnitud lõpuks tunnistama, et migratsioonil ja kuritegevusel on seos

Rootsi peaminister Stefan Löfven on muutnud oma arvamust seoses kuritegevusega ja leiab nüüd, et migratsioonil ja kuritegevusel on otsene seos.

Varem on Löfven eitanud seda, et riiki tabanud kuritegevus ja migratsioon on omavahel seotud. Tänasel kolmapäeval aga rääkis ta hoopis midagi muud, vahendab SVT.

Löfvenilt küsiti parlamendis, miks ta ei näe seost kuritegevuse ja migratsiooni vahel. Löfven vastas: „Kui meil integratsioon ei õnnestu ja migratsioon on ulatuslik, siis on suur oht sellisteks probleemideks, millega me silmitsi seisame. See on selge.”

Veel möödunud aasta novembris põhjendas Löfven kuritegevust segregatsiooni, see on ühiskonna lõhenemise ja elupiirkondade erisustega.

Rootsi raadio palus veel peaministrilt selgitust, kas ta tõesti leiab, et kuritegevus ja migratsioon on omavahel seotud. Löfven vastas, et kui on suur migratsioon ja probleemid integratsiooniga, siis kaasnevad sellega ühiskondlikud probleemid, mis pole hea.

Rootsi rahvusringhäälingu hinnangul on see esimene kord, mil peaminister tunnistab, et Rootsil on migratsiooniga probleem. Rootsi on tulnud aastate jooksul väga palju migrante, aga nende sulandamine ühiskonda ehk integratsioon pole õnnestunud.

Löfven ütles, et kui paljud täiskasvanud ei tee tööd ja noored seda näevad, siis leiavad nad, et see ongi normaalne. Sellest tulenevalt on Rootsi valitsus nüüd asunud seisukohale, et migrante tuleb vastu võtta senisest palju vähem. Tema väitel tuleb rohkem tööd teha migrantide integreerimise, tööle aitamise, keeleõppe ja ühiskonna mängureeglite selgitamisega.

Eile, teisipäeval avaldatud küsitluse tulemuste kohaselt leiab 54 protsenti rootslastest, et valitsus peab vahetuma. Väljaande Dagens Nyheter tellitud uuringu kohaselt toetab praegust sotsiaaldemokraatide juhitud valitsust vaid 27 protsenti rootslastest.

Löfvens vändning: Kopplar ihop stor migration med brottsutvecklingen

Socialdemokraterna har bestämt nekat till att gängkriminaliteten kan kopplas till migration. Men i kvällens utfrågning i Aktuellt låter det annorlunda från Stefan Löfven. – Om man har en migration som innebär i storleksordning att man inte klarar av integrationen då blir det så att vi får sociala spänningar i ett samhälle och det är inte bra, säger Stefan Löfven i den förinspelade intervjun.

Kommentaarid
(Külastatud 3,803 korda, 1 külastust täna)