KUUM: Nädala pärast ei pääse tavareisija Eestist enam ilma karantiinita Soome

Nädala pärast ei pääse tavareisija Eestist enam ilma karantiinita Soome, ütles Eesti välisminister Urmas Reinsalu.

Järgmisest esmaspäevast, 28. septembrist saavad Soome piiranguteta sõita üksnes need, kellel on Soomes töökoht, ülejäänutel tuleb jääda kaheks nädalaks eneseisolatsiooni, vahendab ERR.

Nakkusnäitajad on Eestis ja Soomes väga erinevad, seetõttu on ka oodata muudatusi Soome reisimisel. Välisminister Urmas Reinsalu selgituse järgi võetakse selle esmaspäeva seisuga nakatumisnäit, mis Eestis on üle 25 ning nädalaajalise viitega ehk 28. septembrist (k.a.) hakkab kehtima uus kord.

„See uus kord praeguse seisuga näeb ette seda, et esiteks, kõik inimesed, kellel on töökoht Soomes, saavad senise korra alusel Soome minna ilma karantiinita või mingite piiranguteta. Kõik ülejäänud inimesed saavad samuti Soome minna, kuid tavareisijatel, turistidel on kohustus olla kahenädalases eneseisolatsioonis ja seda võidakse pisteliselt kontrollida,” rääkis Reinsalu.

Sama kehtib ka Eestit külastavate soomlaste kohta, kes peavad naastes karantiini jääma. Seega mõjutab uus kord turismi.

Soomes pole sellisest muudatusest ametlikult veel räägitud. Küll aga kehtib Soomes vaba reisimine siis, kui nakatumiste arv on kuni 25 viimase 14 päeva jooksul 100 000 elaniku kohta. Eesti vastav number on tõusnud juba 30-ni. Soome valitsus peaks roheliste riikide nimekirja üle vaatama eeloleval neljapäeval ja muutus hakkab kehtima tulevast esmaspäevast.

Oktoobrist alates kavatseb Soome rakendada sellist süsteemi, kus testimisega on võimalik eneseisolatsiooni alt vabaneda. Selle süsteemi detailid on veel väljatöötamisel.

Kommentaarid
(Külastatud 4,415 korda, 1 külastust täna)