KUUM: Lootustandva koroonavaktsiini katsetused pandi seisma, sest patsiendil tekkis selgroo põletik, mis võib kaasa tuua halvatuse

Seni maailmas kõige lootustandvama, Oxfordi ülikooli ja firma AstraZeneca koroonavaktsiini katsetused pandi täielikult seisma, kuna ühel inimesel, kelle peal vaktsiini katsetati tekkis selgroo põletik. See on raske haigus, mis võib kaasa tuua halvatuse.

Üks Briti patsient viidi vaktsineemisele järgnenud selgroopõletikuga haiglasse. Praegu pole veel teada, kas põletiku põhjustas vaktsiin, aga see on tõenäoline, vahendab Daily Mail.

Ravimifirma AstraZeneca andis teada, et kõik vaktsiinikatsetused on teadmata ajaks peatatud. Praegu uuritakse, kas vaktsiin võis põhjustada ohtliku kõrvalnähu, millega võib kaasneda halvatus.

Ravimifirma vabatahtliku katsealuse seisundit täpsemalt ei kommenteerinud, aga väideti, et tegemist oli raskekujulise tüsistusega. Ühe allika väitel oli tegemist selgroo põletikuga, mis võib kaasa tuua halvatuse.

Selgroopõletiku põhjustajaks võib olla organismi reaktsioon ärritajale, milleks võib olla vaktsiin, kuna vaktsiini eesmärk ongi tekitada organismis põletikuline reaktsioon.

Katseisiku tüsistus on tõsine tagasilöök, sest Oxfordi ülikooli vaktsiini pidas Maailma Terviseorganisatsioon kõige lootustandavamaks. See vaktsiin taheti turule tuua juba käesoleva, 2020. aasta lõpus.

AstraZeneca’s COVID-19 shot trials on hold after suspected reaction

Late stage trials for the vaccine being developed by AstraZeneca and Oxford University have been put on hold A ‘serious adverse event,’ a possible reaction to the shot was reported in the UK It’s not clear what happened to the individual, but an adverse event is considered ‘serious’ if it

Kommentaarid
(Külastatud 928 korda, 1 külastust täna)