KUUM: Inglismaal on koroonaga asi väga hulluks läinud – kodus olijatele hakatakse peale maksma ja karantiini rikkujad saavad suure trahvi

Inglismaal on asi koroonaga nii hulluks läinud, et kodus olijatele hakatakse peale maksma 500 naela (545 eurot) kuus ning karantiini rikkujad võivad saada 10 000 naela (10 419 eurot) trahvi.

Kodusolemise tasu makstakse neile inimestele, kes peavad koroona tõttuu koju jääma, aga kel pole võimalik kodus töötada. Neid on kokku ligi 4 miljonit, vahendab Daily Mail.

Briti terviseminister Matt Hancock hoiatas, et karantiini rikkujatele võidakse määrata trahv kuni 10 000 naela. Karmid meetmed on ette võetud selleks, et kontrollida kiiresti kasvavat koroonaga nakatumiste arvu. Viimastel päevadel on Ühendkuningriigis tuvastatud ligi 4000 nakatumist päevas, mis on sarnane kevadise tasemega. Nüüd kardetakse, et nakatumiste arv väljub kontrolli alt, kui midagi ette ei võeta.

Peaminister Boris Johnson on teinud kõik selleks, et vältida uut üleriiklikku karantiini, aga kui olukord läheb hullemaks, siis ei nähta muud väljapääsu. Üleriiklikku karantiini püütakse vältida, kuna selle majanduslik mõju on väga suur. Samas on eeloleval teisipäevaks kehtestatud 13,5 miljoni elaniku suhtes teatud piirangud. Homme esmaspäeval kehtestatakse piirangud pealinnas Londonis. On võimalik, et Londoni töötajatel soovitatakse lähiajal jääda kodutööle.

Praegu kardetakse Inglismaal seda, et viirus hakkab talve lähenedes rohkem levima, kuna sellel viirusel paistab olevat hooajaline iseloom nagu paljudel teistel viirustel. Piirangutega tahetakse viiruse leviku hoogu peatada.

Hancock warns Britain is at a ‘tipping point’ in coronavirus battle

People suffering with coronavirus could be fined £10,000 if they fail to self-isolate when told to do so The Prime Minister announced he was creating a new legal duty for people to self-isolate if they test positive Plans will offer £500 to up to four million people on low incomes

Kommentaarid
(Külastatud 582 korda, 1 külastust täna)