KUUM: Euroopa paljulubava koroonavaktsiini katsetused peatati, kuna ühel katseisikutest esines ootamatu terviserike

Euroopas paljulubava Oxfordi ülikooli ja ravimifirma AstraZeneca koroonavaktsiini testimised peatati, kuna üks katseisikutest haigestus ootamatult.

Ühel briti vabatahtlikul tekkis pärast vaktsiini süstimist ootamatu ja „tõsine” reaktsioon. Praegu pole teada, mis isikuga juhtus, aga tõsine reaktsioon võib tähendada haiglasse sattumist, on eluohtlik või surmav, vahendab Stat News.

Praegu on teada, et isik jääb elama, aga tema tausta kohta on veel vähe infot. Praegu pole veel teada ka see, kelle korraldusel vaktsiinikatse peatati. Oxfordi ülikooli vaktsiin oli Maailma Terviseorganisatsiooni WHO hinnangul kõige paljulubavam, mis on üks üheksast vaktsiinist, millega on jõutud testimiste viimasesse, kolmandasse faasi. Vaktsiin loodeti turule paisata 2021. aasta algul.

Vaktsiinikatsetuste puhul pole sellised peatamised haruldased, aga see on suur tagasilöök lootustele võtta vaktsiin kasutusele mõne kuu jooksul. Tegemist oli ühe kõige lootustandvama vaktsiiniga maailmas.

AstraZeneca Covid-19 vaccine study is put on hold

large, Phase 3 testing a Covid-19 vaccine being developed by AstraZeneca and the University of Oxford at dozens of sites across the U.S. has been put on hold due to a suspected serious adverse reaction in a participant in the United Kingdom.

Kommentaarid
(Külastatud 1,545 korda, 1 külastust täna)