KUUM: Espoos on koolides tuvastatud hulgaliselt koroonaga nakatumisi, kaalutakse klasside sulgemist

Soome lõunaosas Espoos on tuvastatud hulgaliselt nakatumisi kahes koolis, mistõttu kaalutakse klasside sulgemist ja õpilaste kaugõppele saatmist.

Nii Tiistlilä kui Maininki koolis on kummaski tuvastatud 6-7 koroonaviirusega nakatumist. Nüüd kaalutakse Tiistilä koolis 7–10. klasside ning Maininki koolis 7–9. klasside kaugõppele saatmist, vahendab Helsingin Sanomat.

Probleemiks on koolideks kontaktsete hulk, mis on kummalgi juhul kümnetes inimestes. Tiistilä koolis on koroonaga kokku puutunud mitukümmend õpetajat. Maininki koolis on kontaktseid kümmekond õpetajat.

Koroona on kooli toodud kodust ja seoses vaba aja veetmisega. Tiistila koolis on eriolukord 7.–15. septembrini ja Maininki koolis 10.– 18. septembrini.

Espoo | Espoossa on todettu kahdessa koulussa useita koronavirustartuntoja -“Varsinainen ongelma on altistuneiden määrä”

Niin Tiistilän koulussa kuin Mainingin koulussa on todettu kummassakin noin 6-7 koronavirustartuntaa, kertoo Espoon kaupungin sivistystoimen johtaja Harri Rinta-aho. Kahdessa koulussa Espoossa on havaittu useita koronavirustartuntoja. Espoon kaupungin opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta kokoontuu keskiviikkona ylimääräiseen kokoukseen päättämään, siirtyvätkö Tiistilän koulun vuosiluokat 7-10 ja Mainingin koulun vuosiluokat 7-9 etäopetukseen. Kokous alkaa klo 17.30.

Kommentaarid
(Külastatud 394 korda, 1 külastust täna)