KUUM: Amorellale lõksu jäänud autode eest nõutakse kuni 45 000 euro suurust „lunaraha”

Pühapäeval reisilaevale Viking Amorella lõksu jäänud rekkade eest nõuab päästefirma nüüd 45 000 euro suurust „lunaraha”.

Lunaraha nõuab päästefirma Alfons Håkans ja seda nõutakse veokite ning kauba eest. Sõiduautode pealt lunaraha ei nõuta. Veokid ja kaup viidi Långnäsi sadamasse, aga neid sealt niisama kätte ei saa, vahendab Iltalehti.

Amorellal oli rekkasid kokku 49. Nüüd on aga selgunud, et veokeid ega kaupa enne kätte ei saa, kuni raha on makstud. Ühe veoki pealt oli nõutud 9000 eurot ja kauba pealt 45 000 eurot, vahendas Postimees.

Nüüd sõltub ettevõtte kindlustusest, kui palju kindlustus sellest tasust hüvitab. Firma Alfons Håkans esindaja ütles, et tegemist on tavapärase toiminguga. Seaduse järgi maksab selliste õnnetuste puhul osa kuludest laevafirma ja teise osa lasti valdaja. Viking Line’i kindlustusfirma on andnud teada, et maksab kinni osa päästekuludest.

Viking Amorellaan jääneille rekoille lätkäistiin “pelastusmaksu” – Postimees: jopa 45 000 euroa rahdista

Maksu ei koske henkilöautoja. Alfons Håkans -pelastusyhtiö vaatii takausta Viking Amorellan autokannella karilleajon aikana olleilta kuorma-autoilta ja niiden lasteilta. Maksu ei koske henkilöautoja. Kuorma-autot ja lasti on purettu eilen Långnäsiin, mutta niitä ei saa käyttöönsä välittömästi. Rekkoja Amorellalla oli Viking Linen tiedotusjohtaja Johanna Boijer-Svahnström mukaan 49.

Kommentaarid
(Külastatud 3,244 korda, 1 külastust täna)