KUUM: Amorella pardalt algas inimeste evakueerimine – kaasa saab võtta ainult ravimid

Karile sõitnud reisilaevalt Viking Amorella algas inimeste evakueerimine. Kajutist tohib kaasa võtta ainult ravimid, mitte midagi muud.

Laev oli teel Turust Stockholmi. Vahepeatuseni Ahvenamaal Maarianhaminas oli jäänud tund aega sõita, vahendab Iltalehti.

Reisijad evakueeritakse Långnäsi sadamasse. Reisijatel paluti tulla 10. tekile, päästevestid seljas. Reisijatele jagatakse toitu.

Reisijaid evakueeritakase nelja laevaga. Esimesed reisijad olid kella 16.30 ajal juba evakueeritud. Evakueerimine võtab aega hinnanguliselt 2 tundi.

Amorella sõitis samas kohas karile ka 2013. aastal 14. detsembril teel Turust Stockholmi. Tookord oli laeval 1853 reisijat ja 38 muud isikut, peamiselt esinejad. Lisaks olid laeval sõiduautod, kaubikud, rekkad ja treilerid. Tookord oli leke väiksem ja laev jätkas pärast kontrolli teekonda Maarianhamina sadamasse. Laeva remonditi Raumas ja laev jätkas sõitu 20. detsembril.

Viking Amorellan matkustajat evakuoidaan – “Lääkkeet sai hytistä hakea”

Viking Amorella on ottanut pohjakosketuksen Maarianhaminan edustalla sunnuntaina puolenpäivän aikaan. Viking Linen alus Amorella on saanut pohjakosketuksen Långnäsin eteläpuolella Ahvenanmaan saaristossa. Silminnäkijähavaintojen mukaan matkaa Maarianhaminaan olisi ollut vielä reilu tunti. Laiva oli matkalla Tukholmaan. Laivalla on noin 200 matkustajaa ja 80 miehistön jäsentä. Tilanne on laivayhtiön mukaan vakaa.

Kommentaarid
(Külastatud 715 korda, 1 külastust täna)