Koroonaga nakatumiste kasv Rootsis üle Soome piiri praegu veel piiriületust ei mõjuta, laupäevast pääseb Rootsist vabalt Soome

Rootsist pääseb eeloleval laupäeval vabalt Soome vaatamata sellele, et Rootsis tõusis nakatumiste number kõrgemale Soome piirist, mis on 25 nakatumist viimase 14 päeva jooksul 100 000 elaniku kohta.

Soome terviseameti terviseohutuse osakonna juhataja Mika Salmine ütles, et otsused tehakse nädal aega ette. Uuesti vaadatakse number üle eeloleval neljapäeval. Kui Rootsi number on siis suurem, kehtestatakse piirangud nädala aja pärast. Ehk siis eelolevast laupäevast pääseb Rootsist vabalt Soome, see otsus on juba tehtud, vahendab Yle.

Euroopa haiguste kontrollikeskuse ECDC eilse laupäevase ülevaate kohaselt oli Rootsis nakatumiste arv 25,7 viimase 14 päeva jooksul 100 000 elaniku kohta. Soome valitsuse reedese otsuse kohaselt saab Soome sõita ilma karantiini jäämata nendest riikidest, kus nakatumine on alla 25 juhtumi 100 000 elaniku kohta viimase kahe nädala jooksul.

Reedel oli Rootsi number veel alla 25 juhtumi. Salminen märkis, et Soome kehtestatud number 25 on absoluutne ehk selles osas järeleandmisi ei tehta. Samas ta märkis, et mõnes riigis võib number üles-alla kõikuda. Tähtis on trend ja Rootsis on asi liikumas paremuse suunas. Kui trend aga muutub, siis muutub ka otsus piiriületuse kohta.

Salminen ütles, et piiriületust puudutavad otsused tehakse nädala aja peale ette, kuna siis on võimalik inimestel valmistuda.

Täna pühapäeval, 13. septembril on Rootsi nakatumise number ECDC andmetel 24,0. Eesti vastav number on 22,0 ja Soome number 8,4.

Ruotsin koronaluku ylitti Suomen raja-arvon – THL:n Salminen: Ei vielä vaikutusta, Ruotsista pääsee Suomeen ilman rajoituksia ensi lauantaista alkaen

Ruotsin ja muiden maiden tautitilannetta tarkastellaan uudelleen ensi torstaina. Ruotsin koronaluvun nouseminen yli Suomen asettaman raja-arvon ei vaikuta rajaliikenteen avautumiseen länsirajalla ensi lauantaina. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) terveysturvallisuusosaston johtaja Mika Salminen kertoo Ylelle, että Ruotsin tämänhetkinen tautitilanne ei muuta rajapäätöstä välittömästi. Salmisen mukaan Ruotsista saa matkustaa Suomeen ilman rajoituksia ensi lauantaista alkaen.

Kommentaarid
(Külastatud 698 korda, 1 külastust täna)