Kole pilt: Euroopas läheb asi koroonaga üha hullemaks

Nakatumiste pilt näitab, kuidas Euroopas, eriti aga Euroopa lõunaosas läheb asi koroonaga üha hullemaks. Hispaania on muutunud kaardil üha punasemaks.

Hispaanias ja Prantsusmaal on nakatumise olukord praegu palju hullem kui see oli kevadel. See tuleb suuremast testimisest, sest koroonasurmade arv pole nii suur nagu kevadel.

Soomes on olnud reegel, et kui tuled riigist, kus nakatumisi on rohkem kui 10 viimase 14 päeva jooksul 100 000 elaniku kohta, siis tuleb jääda vabatahtlikku karantiini. Homsest, 19. oktoobrist tõuseb see number 25 peale. Selles on aga ka erandeid, sest Eestist ja Rootsist on lubatud lennu- ja laevaliikluses tööl käimisega seotud sõidud, kus numbrid pole olulised ja kus end testima ning karantiini jääma ei pea, vahendab Ilta-Sanomat.

Soomest lahkuda ja Soome naasta on alati lubatud ka Soome kodanikel. Euroopas pole eriti järgi jäänud riike, kus nakatumise number on alla 10. Soomeski kerkis see number üle 10 ja on tänase seisuga 10,8. Eesti vastav number on 26,94 ehk ületab juba ka Soome uut ohtlikku piiri.

Kuva kertoo: Etelä-Euroopassa nousee “koronaruska” – katso matkailumaiden tuore tilanne

Koronan tautitilanne elää Euroopassa nyt nopeasti. Erityisesti Espanja on viime viikkoina muuttunut yhä punaisemmaksi. Matkustusrajoitukset ovat höllenemässä, ja moni matkaaja käyttää oman matkustamisensa arvioinnissa tautitapauslukua, eli niin sanottua ilmaantuvuutta. Euroopan osalta tautitilanne on lukujen perusteella heikkenemässä. Erityisesti Espanjan ja Ranskan luku on suurempi kuin kertaakaan pandemian aikana.

Kommentaarid
(Külastatud 1,690 korda, 1 külastust täna)