Kole lugu: Narkomaanid on ähvardanud Helsingis kooliõpilased ära tappa

Narkomaanid on ähvardanud Helsingi kunstigümnaasiumi õpilasi tapmisega. Politsei on seoses sellega tugevdanud valvet Torkkelinmäki piirkonnas Pengerpuisto pargis.

Narkomaanid on sügise jooksul ähvardanud ja ahistanud kunstigümnaasiumi õpilasi. Olukord on läinud eriti hulluks viimasel ajal, vahendab Iltalehti.

Politsei info kohaselt võib asi olla seotud koroonakriisiga. Politseile on teatatud ühest kotivargusest koolis ning ähvardustest. Üks õpilane oli jätnud vahetunni ajal sööma minnes koti lauatennise laua peale ja tagasi tulles seda enam seal ei olnud. Kotis olnud pangakaarti oli 15 minuti pärast kasutatud Kallio Alepa poes.

Ahistamine on seotud hüüetega Pengerpuisto pargis. Seal oli ühele tüdrukule hüütud: „Hei, tüdruk, kui vana sa oled.” Samas pargis on üritatud müüa õpilastele narkootikume.

Kunstigümnaasiumi direktor Tarja Aro-Kuuskoski ütles, et isikud on pargis pilves. Osa ähvardusi on olnud päris tõsised. Ette on tulnud isegi tapmisähvardusi. Õpilasi on hoiatatud, et nad kuhugi oma asju ei jätaks. Asjast on informeeritud politseid.

Politsei on lubanud piirkonda lisada patrulle. Kohale on lubanud tulla ka erariietes politseinikud. Kooli direktor leiab, et narkootikumide tarvitamine on suurenenud ja tegemist on ulatusliku ühiskondliku probleemiga.

Politsei aga leiab, et patrullide lisamine probleemi ei kaota. Kui narkomaanid ühest kohast ära aetakse, siis lähevad nad teise kohta. Politsei info kohaselt pole narkomaanid enamasti agressiivsed, kui see nii on juhtunud, siis on midagi muutunud. On avaldatud arvamusi, et narkomaanide elu on koroonakriisi ajal muutunud keerulisemaks. Seoses koroonaga on narkootikume vähem saada.

Politsei soovitab kõikidest juhtumitest kohe teada anda, sest näiteks tapmisähvardus on kuritegu, mida hakkab politsei uurima. Kui patrull on lähedal, saadakse ähvardaja kiiresti kätte.

Narkomaanit uhanneet tappaa taidelukion opiskelijoita Helsingissä

Poliisi on lisännyt valvontaa Torkkelinmäen Pengerpuistossa toistuvien tapausten vuoksi. Huumeidenkäyttäjät ovat uhkailleet ja ahdistelleet helsinkiläisen taidelukion opiskelijoita kuluvana syksynä. Rehtorin ja opiskelijan mukaan ilmiö on pahentunut tänä syksynä. Helsingin poliisi vahvistaa häiriöt ja kertoo lisänneensä valvontaa. Häiriöt voivat juontaa juurensa koronaviruskriisiin.

Kommentaarid
(Külastatud 928 korda, 1 külastust täna)