Kas Soomel jääb Eestiga vaba liikumine alles? Soome valitsus arutab täna reisipiiranguid

Soome valitsus arutab täna kell 17 algaval istungil reisipiiranguid ja Lapimaa turismi olukorda. Istungil on päevakorras epidemioloogiline olukord, päritolu riigis testimine ja hübriidstrateegia rakendamine piiriületusel ning reisimisel.

Soome valitsus otsib uut mudelit, mis põhineks rohkem testimisel kui karantiinidel, et reisimise reegleid ei peaks kogu aega muutma. Selle mudeli järgi vabaneb reisija kahe nädala pikkuse karantiini soovitusest, kui tal on päritolu riigist negatiivne koroonatesti tulemus, vahendab Helsingin Sanomat.

Peaminister Sanna Marin ütles enne valitsuse istungit, et koroonaga nakatumiste arv on Soomes murettekitav ja nakatumiste kasv tuleb peatada.

Kommentaarid
(Külastatud 2,415 korda, 1 külastust täna)