Kas sõitsid Onnibusiga 22. augustil? Ühel reisijal oli koroona – Jyväskyläs asi koroonaga väga hull

Helsingist Jyväskylässe 22. augustil kell 10.25 väljunud Onnibussi reisil oli üks koroonaga nakatunud isik. Asjast andis teada Jyväskylä linn.

Jyväskyläs on olukord koroonaga praegu kõige hullem alates aprillikuust. Praegu teadaolevalt polnud bussis reisinud nakatunud isikuga lähikontakte alla 2 meetri raadiuses. Samas soovitatakse kõigil, kes olid selles bussis ja kel ilmnevad haigusnähud lasta end koroona suhtes testida.

Eile esmaspäeval tuvastati Jyväskyläs terviseameti andmetel kaks uut koroonaga nakatumist. Terviseameti andmetes ei kajastu veel värsked 8 uut nakatumist. Nakkusega on kokku puutunud sadu inimesi. Linna tervisetalitused jälitavad praegu nakkusega kokku puutunud isikuid ja nad suunatakse karantiini.

Linnas on nakatumised tuvastatud kahel eri töökohal, kus haigusnähtudeta isikud on oma kolleegidega kokku puutunud. Nakkusega kokku puutunud isikud on pandud karantiini.

Jyväskyläs peetakse tõenäoliseks, et lähiajal tuleb uusi nakatumisi juurde. Murettekitav on see, et neil inimestel, kel testide kaudu koroona tuvastati olid väga leebed haigusnähud. Seetõttu pole teada, kui palju on elanikkonna hulgas veel selliseid inimesi, kes kannavad nakkust, aga kel puuduvad haigusnähud.

Lisaks juba tuvastatud nakkuseahelatele on Jyväskyläs üksikuid nakatumisi, mille allikas pole teada. Üks suuremaid nakkusega kokkupuuteid oli 22. augustil ühel üritusel. Eri üritustel on nakkusega kokku puutunud juba 100 inimest. Nad on suunatud karantiini ja koroonatesti tegema.

Jyväskyläs ollakse valmis uute nakatumistega võitlema karmide piirangutega. Inimestel soovitatakse järgida hügieeninõudeid ning minema juba kergete haigusnähtudega koroonatesti tegema. Lisaks tuletatakse meelde, et haigena tuleb jääda koju. Soovitav on telefoni alla laadida koroonaäpp Koronavilkku.

Jyväskylässä korkein määrä uusia tartuntoja huhtikuun alun jälkeen – altistuneita pelätään olevan jopa satoja

Terveydenhuollon jäljityshoitajat selvittävät, kenen kanssa tartunnan saaneet ovat olleet kontaktissa ja arvioivat aina yksilökohtaisesti, onko altistumista tapahtunut. Jokaiselle tartunnalle altistuneelle henkilölle soitetaan terveydenhuollosta ja annetaan tarkat ohjeet mahdollisen karanteenin ajaksi, tartuntataudeista vastaava lääkäri Ilkka Käsmä kertoo. Korkeita tartuntamääriä selittävät yksittäiset tartunnat kahdessa eri työyhteisössä.

Kommentaarid
(Külastatud 357 korda, 1 külastust täna)