Kas prillid kaitsevad koroona eest? Värske uuring väidab, et prillikandjad nakatuvad 5 korda harvem

Teadlased võtsid vaatluse alla 300 koroonapatsienti ja avastasid, et neist 5,8 protsenti olid lühinägelikud prillikandjad, kel olid prillid ees 8 tundi päevas. Samas oli ühiskonnas tervikuna prillikandjaid 31,5 protsenti, mis tähendab, et prillikandjate hulgas oli nakatunuid 5 korda vähem.

Varem on mitmetes uuringutes tuvastatud, et koroona siseneb organimi silmade kaudu. Värske uuringu järgi vähendab prillide kandmine koroonaga nakatumise ohtu, vahendab Daily Mail.

Uuringu viisid läbi Hiina Nanchangi ülikooli teadlased. Nad arvavad, et nakatumine toimub silmade kaudu, kuna ACE-2 retseptorid, mille kaudu viirus inimesi nakatab asuvad põhiliselt silmades. Ühtlasi näitab uuring seda, miks meedikud peavad tööl olles kandma silmade ees kaitseid. Samuti ei tohi kätega nägu puutuda.

Uuring avaldati teadusajakirjas JAMA Ophthalmology.

Wearing glasses may reduce the risk of contracting coronavirus

Researchers looked at nearly 300 coronavirus patients and found that 5.8% wore eyeglasses eight hours a day for nearsightedness Meanwhile 31.5% of those living in the Hubei province of China wore spectacle for the same condition This indicates people who wear frames are about five times less likely to be diagnosed with COVID-19 than the general population Several studies have found that coronavirus can enter through the eyes either via droplets or from hand touching Wearing eyeglasses daily may reduce the risk of contracting the novel coronavirus, a new study suggests.

Kommentaarid
(Külastatud 340 korda, 1 külastust täna)