Jahmatav video: Soome politseinik sõimas kodanikku paksuks

Sotsiaalmeedias levib video, kus Soome politseinik sõimab kodanikku paksuks. Kannatanu rääkis, et tegi asja kohta kaebuse õiguskantslerile.

Juhtum oli laupäeval, 29. juunil, kui 19-aastane mees oli Soome lõunaosas Jokioineni valla keskuses veetmas aega koos sõpradega. Ühel hetkel taheti laadida kõlarit kohaliku S-marketi seinakontaktist. Politseiauto oli mõnda aega poe hoovis ja siis palusid politseinikud sõpradel auto juurde tulla.

Video levib nii Youtube’i kui Tiktoki keskkonnas. Videost on näha, kuidas politseinik sulgeb ühe isiku politseiauto tagaossa. Tegemist oli kõlarit laadinud noormehega. „Varastad elektrit. Mine sinna,” on kuulda politsei käsklusi.

Siis tuleb politseinik filmija juurde ja käseb tal lõpetada filmimine. Filmimine toimus avalikus kohas, mis Soome seaduste järgi on lubatud. Politseinik ähvardab, et kui filmimist ei lõpetata, siis pannakse ka filmija politseiautosse. „Politsei annab korralduse, sa lahkud siit kohe. Ma loen kolmeni,” ütleb politseinik. Pärast seda kasutab politseinik veel vängemat keelt. „Kuradi paks,” ütleb politseinik, „kui sa siit kohe ei kao, siis lähed sinna autosse samamoodi. Mine nüüd ruttu. Vutt-vutt-vutt. Kui sind kurat teinekord veel näen, siis…”

Politseist anti teada, et ollakse asjaga kursis ja uuritakse juhtunut. Politsei info kohaselt ei anna video täit pilti toimunust.

Video teinud isik rääkis Iltalehtile, et peale video lõppu tuli politseinik talle ja sõbrale järgi. Politseinik oli välja võtnud käerauad ja taseri. Politseiautosse pandud mees lasti sealt hiljem välja ja arestimajja teda ei viidud. Filmija on kirjutanud asja kohta kaebuse õiguskantslerile. Sealt pole aga veel mingit vastust tulnud. Mees ütles, et selle juhtumi põhjal tema suhtumine politseisse ei muutunud, kuna kõik politseinikud pole ühesugused.

Kommentaarid
(Külastatud 1,219 korda, 1 külastust täna)