Hiinas ei hakata inimesi koroona vastu vaktsineerima, kuna haigus on välja juuritud

Hiinas, kust koroonaviirus levima hakkas ei kavatseta inimesi vaktsineerima hakata, kuna haigus on välja juuritud.

Hiina haiguste kontrollikeskuse juht dr Gao Fu ütles, et vaktsiini pole vaja, kui pole suurt puhangut. Samas ei välistata vaktsiini kasutamist tulevikus, vahendab China News Service.

Hiinas, kus on 1,4 miljardit elanikku tuvastati viimase ööpäevaga vaid 10 uut nakatumist. Kokku on Hiinas tuvastatud 85 194 koroonaga nakatumist ja registreeritud 4634 koroonasurma. Seda on vähem kui 10 miljoni elanikuga Rootsis.

Hiinas juuriti edukalt paarkümmend aastat tagasi välja ka koroonaviiruse eelkäija SARS. See viirus ei jõudnud laiemalt maailmas levida.

Hiinas töötatakse praegu 8 eri koroonaviiruse vaktsiini kallal ja Hiina on väitnud, et on esimene riik, mis suudab turule tuua efektiivse vaktsiini koroona vastu. Hiinas on varem väidetud, et vaktsiin saadakse valmis juba septembris ja seda hakatakse andma ohustatud gruppidele, kes võivad viirusega kokku puutuda nagu meedikud, koristajad ja teenindajad ning need ametnikud, kes puutuvad kokku suure hulga inimestega. Hiinas oli esimene vaktsiini variant valmis juba märtsikuus, seda anti katseliselt vaktsiini välja töötanud firma SinoPharm juhtkonnale.

Kommentaarid
(Külastatud 1,865 korda, 1 külastust täna)