Hiina teadlane avaldas andmed selle kohta, kuidas koroona on laboris valmis tehtud

USA-sse põgenenud Hiina viroloog Li-Meng Yan avaldas andmed selle kohta, kuidas uus koroonaviirus on loodus Hiina laborites.

Väljaandes Zenodo avaldatud 26-leheküljelises artiklis on kirjas, kuidas Hiina võimud teadsid koroonast pikalt enne seda, kui haigus 2019. aasta detsembris Wuhanis massiliselt levima hakkas. Artiklis on väidetud, et viirus SARS-CoV-2 pole pärit loodusest ja see on võimalik laboris valmis teha poole aasta jooksul.

Artikli valmimisele on kaasa aidanud veel kolm Hiina teadlast Shu Kang, Jie Guan ja Shanchang Hu. Hiina võimud ja ka Maailma Terviseorganisatsioon WHO pole dr Yani teooriat kinnitanud. Hiina võimud on algusest peale kinnitanud, et koroona hüppas inimesele mõnelt loomalt Wuhani kalaturul.

Artiklis on väidetud, et koroonaviirusel SARS-CoV-2 on viiteid sellele, et see on laboris kokku pandud, tänu millele muutus viirus äärmiselt nakkavaks just inimestele. Artikli andmetel on koroonaviirus muteeritud nahkhiirtel esinevast viirusest Hiina sõjaväe poolt.

Artikli andmetel meenutab uus koroonaviirus väga 2003. aastal Hiinas levinud viirust SARS-CoV. See viitab asjaolule, et algset viirust on geneetiliselt muundatud. Lisaks on viirusel levikut soodustav omadus, mis puudub täielikult looduses esinevatel koroonaviirustel.

Kokkuvõttes märgivad teadlased, et koroonaviirus on laboris kokku pandud, kasutades algmaterjalina nahkhiirte koroonaviiruseid ZC45 ja/või ZXC21. Need kaks viirust tuvastati varasematel aastatel Hiina sõjaväelaborites. Kui Shanghai meditsiinikeskus avaldas ajakirjas Nature uuringu, milles oli välja toodud, et SARS-CoV-2 sarnaneb pigem ZC45/ZXC2 kui RaTG13-ga, siis eemaldati see artikkel kiiresti.

Hiina teadlaste artiklis on ühtlasi süüdistatud teadusväljaandeid, mis on allunud survele ja pole avaldanud artikleid, kus on viidatud uue koroonaviiruse tehislikule päritolule. Seni ainus viide looduslikule päritolule on nahkhiirte koroonaviirus RaTG13, mille sarnasus uue koroonaviirusega on 96 protsenti.

Unusual Features of the SARS-CoV-2 Genome Suggesting Sophisticated Laboratory Modification Rather Than Natural Evolution and Delineation of Its Probable Synthetic Route

The COVID-19 pandemic caused by the novel coronavirus SARS-CoV-2 has led to over 910,000 deaths worldwide and unprecedented decimation of the global economy. Despite its tremendous impact, the origin of SARS-CoV-2 has remained mysterious and controversial. The natural origin theory, although widely accepted, lacks substantial support.

No Title

Chinese virologist Dr Li-Meng Yan has claimed that the novel #coronavirus was made in a government controlled laboratory in Wuhan https://t.co/At7lFCHu3K

 

Kommentaarid
(Külastatud 2,367 korda, 1 külastust täna)