Helsingi ülikooli arstiteaduskonnas tuvastati koroonaga nakatumised, tudengid läksid üle kaugõppele

Helsingi ülikooli arstiteaduskonnas tuvastati koroonaga nakatumised, teatas ülikool veebiküljel.

Nakatumised tuvastati esimese kursuse ravi ja hambaravi eriala tudengitel. Nende kahe eriala esimese kursuse tudengid viidi kaheks nädalaks kuni 16. septembrini üle kaugõppele.

Nakatunute ja kontaktsete isikute täpne arv pole veel teada. Täna teisipäeval hakati asja uurima, ütles arstiteaduskonna dekaan Risto Renkonen väljaandele Helsingin Sanomat.

Nii nagu terve Helsingi ülikooli, nii ka arstiteaduskonna õppetöö korraldatakse sügisel suures osas kaugõppe vormis. Ülikool on aga ette näinud, et esimese kursuse tudengitele korraldatakse sissejuhatavad kursused kontaktõppe vormis. Arstiteaduskonnas alustas 200 ravi ja hambaravi eriala üliõpilast.

Õpilased korraldavad ka oma vaba-aja üritusi, mistõttu pole teada, kuidas nakkus liikvele läks. Nakatunute lähikontaktsetega võetakse ühendust nende kodukohas.

Lääketieteellisen tiedekunnan opiskelijoilla koronavirustartuntoja | Helsingin yliopisto

Helsingin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan ensimmäisen vuosikurssin lääketieteen ja hammaslääketieteen opiskelijoilla on todettu koronavirustartuntoja. Ensimmäisen vuosikurssin lääketieteen ja hammaslääketieteen opetus siirtyy 16.9. asti kokonaisuudessaan etäopetukseen. Koronavirustartuntojen leviämisen estämiseksi Helsingin kaupungin epidemiologinen toiminta on yhteistyössä lääketieteellisen tiedekunnan ja HUSin epidemiologisen yksikön kanssa päätynyt suosittamaan, että ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat siirtyvät etäopetukseen kahden viikon ajaksi 2.9.-16.9.2020.

Kommentaarid
(Külastatud 329 korda, 1 külastust täna)