ETTEVAATUST: Aasta kõige koledam torm jõuab lähipäevil Soome – soovitatakse püsida siseruumides

Lähipäevil jõuab Soome aasta kõige koledam torm. Meteoroloogid soovitavad juba nüüd püsida tormi ajal siseruumides.

Tuulekahjustused võivad olla eriti suured, samuti tulevad ulatuslikud elektrikatkestused, hoiatab ilmateenistus. Torm räsib Soome lõunaosa Uusimaad neljapäeval, vahendab Helsingin Sanomat.

Puhup põhjatuul ja selle kiirus ulatub üle 20 meetrini sekundis. Tormituuled jõuavad Uusimaale kella 8 paiku neljapäeva hommikul. Tormi tipp peaks olema neljapäeva pealelõunal. Siis on soovitav püsida siseruumides. Õhutemperatuur langeb tuulte ja sajuga 6-9 kraadini.

Eesootavat tormi peetakse aasta kõige hullemaks. Merel võivad tuuled olla puhanguti kiirusega 32 meetrit sekundis. Rannikul puhub tuul kiirusega 25 meetrit sekundis, puhanguti kuni 30 meetrit sekundis.

Madalrõhkkonna kese liigub neljapäeval Pohjanmaalt Soome lahe idaossa. Tormi purustused tulevad suured ja juba praegu soovitatakse ehitistel lahtised osad kinnitada. Võimalik on puude murdumine ja katuseplekkide minema lendamine. Liiklusmärgid võivad samuti minema lennata.

Ilmateenistus soovitab tormi ajal vältida reisimist ning oma telefoni aku täis laadida. Tormi ajal soovitatakse püsida siseruumides ja vältida lifti kasutamist.

Sääilmiöt | Vuoden rajuimmaksi ennakoitu myrsky iskee lähipäivinä, meteorologi suosittelee jopa sisällä pysyttelemistä

Vuoden tähän mennessä vakavin myrsky iskee pääkaupunkiseudulle torstaina, eikä meteorologi suosittele silloin menemään ehdoin tahdoin ulos. “Yleisesti tuulivahinkoja, paikoin myös yhtenäisiä vahinkoalueita. Paikallisesti suurta raivaustarvetta, pitkiä sähkökatkoja sekä katkoja teleliikenteessä.” Näin kuuluu Ilmatieteen laitoksen virallinen varoitus Uudellemaalle koko torstaiksi, jolloin Suomea riepottelee voimakas myrsky. Samanlainen varoitus vaarallisesta tuulesta on annettu maa-alueille koko Jyväskylän eteläpuoliseen Suomeen.

Kommentaarid
(Külastatud 10,172 korda, 1 külastust täna)