Estonia huku uurimiskomisjoni eksjuht: Tõenäoliselt põhjustas õnnetuse kokkupõrge allveelaevaga

Parvlaeva Estonia huku uurimiskomisjoni eksjuht Margus Kurm ütles värskelt avaldatud info valguses, et tõenäoliselt põhjustas Estonia huku kokkupõrge allveelaevaga.

„See on minu arvamus, ma pole sada protsenti kindel. Aga kuna see vigastus on allpool veepiiri ja keegi tunnistajatest, pääsenutest pole rääkinud veepealsest laevast, siis see sellele viitab,” tõdes Kurm.

Kurm lisas, et Estonia huku uurimises käis asi üle eestlaste peade.

Kurm ütles saates „Otse Postimehest”, et tõenäoliselt põhjustas laevahuku kokkupõrge Rootsi allveelaevaga. „On ka täiesti võimalik see, et mitte allveelaev ei sõitnud otsa Estoniale, vaid Estonia riivas  seda allveelaeva, tekitades sinna selle vigastuse ehk kogu küsimus on tegelikult selles, mida tegi see allveelaev Estonia trassil,” ütles Kurm ja lisas, et on tõenäoline, et see allveelaev turvas Estoniat, kuna Estonia peal oli mingi sensitiivne saadetis.

Kommentaarid
(Külastatud 1,099 korda, 1 külastust täna)