Eelolev torm võib põhjustada 14-meetriseid laineid, autoga sõitu soovitatakse vältida

Ööl vastu homset neljapäeva Soome jõudev võimas torm põhjustab merel 14 meetri kõrguseid laineid. Autoga sõitu soovitatakse vältida.

Lisaks tuulele takistab autoga sõitu tugev vihmasadu, mistõttu nähtavus on väga kehv. Samuti võib auto sattuda tee pinnale tekkiva veekihi tõttu libisemisse. Ettevaatlik tasub olla isegi veokitega sõites, vahendab Iltalehti.

Tugev tuul Soome lõuna- ja keskosas mõjutab autosõitu, eriti kui sõita metsa vahelt lagedale, kus tugev külgtuul võib üllatada. Sama lugu on sildade peal. Tugeva tormi tõttu võivad rongid olla käigust ära või hilineda.

Eriti tugev on torm merel ja seda homme neljapäeval. Tuule kiirus võib ulatuda 27 meetrini sekundis, puhanguti 30 meetrit sekundis ja lained olla 14 meetri kõrgused. Väikelaevadega ei tohiks sel ajal merele minna.

Torm meenutab kahe aasta tagust tormi, mil veokid läksid laevas tugeva kõikumise tõttu ümber. Ilmateenistuse prognoosi kohaselt tõuseb tuul merel juba täna kolmapäeval. Torm toob kaasa ulatuslikke elektrikatketusi.

Myrsky tuo merille jopa 14-metrisiä “rekankaatoaaltoja”, autoilua voi olla hyvä välttää

Sade tuo Etelä- ja Keski-Suomen teille huonoa näkyvyyttä, vesiliirtoa ja tuulenpuuskia, joten autoiluakin olisi hyvä välttää. Tämän vuoden voimakkaimman myrskyn ennustetaan iskevän koko Suomeen keskiviikkoiltana ja torstain välisenä yönä. – Sitä voi ihan miettiä, kannattaako autolla lähteä tässä säässä ajamaan, sanoo ITM Finlandin tietoliikennekeskuspäällikkö Esa Sauramäki.

Kommentaarid
(Külastatud 6,087 korda, 1 külastust täna)