15-aastast noorukit kahtlustatakse Soomes tapmiskatses, lükkas kaaslase järsakust alla

Kesk-Soome kohtus Jyväskyläs algas täna juhtumi arutamine, kus 15-aastane nooruk lükkas mõni aasta noorema kaaslase järsakust alla.

Juhtum oli Jyvaskyläs tänavu aprilli lõpus. Poisid olid veetnud aega vana tehase juures, kus oli 15 meetri kõrgune järsak. Nad olid palunud enne seda osta ühel vanemal mehel omale alkoholi ja tarvitanud alkoholi, vahendab MTV.

Pärast seda läksid noorukid vana tehase juurde, ajasid juttu ja kuulsaid muusikat. Õhtul aga läksid nad omavahel tülli. Vanem poiss oli väga vihane. Ta lükkas vihahoos nooremat kaaslast. Ta ütles, et tahtis teise maha lükata, aga kogemata lükkas teist vales suunas.

Nooruk rääkis, et kõike täpselt ei mäleta, kuna oli joonud. Politsei mõõtmiste kohaselt oli järsak 15 meetri kõrgune. Järsaku all oli maa lumine ja jäine.

Pärast lükkamist läks poiss paanikasse, kuna arvas, et teine sai surma. Ta jooksis metsa ja oli mitu tundi endast väljas, kuni lõpuks helistas ise politseisse.

Siis oli poisile helistanud isa ja nad leidsid alla kukkunud poisi üles. Politsei tuli asja uurima perele koju. Nooruk ütles, et ei soovinud teist tappa, aga ütles, et tahtis ta pikali lükata. Varem polnud poiste vahel suuri tülisid olnud.

Noorem poiss ütles, et ei mäleta kukkumisest eriti midagi. Ta tuli teadvusele selle peale, kui oli all maas põlvili. Pärast seda sõitis ta rattaga koju. Juhtunu ajal oli väljas juba pime.

Kodus märkas ema poisil veriseid marrastusi. Poiss ütles, et kukkus ratta pealt. Ema kutsus poisile kiirabi.  Ta viidi uuringuteks haiglasse.

Õhtu jooksul vestlesid teineteisega poiste emad ja said aimu, mis oli toimunud. Asja aitas selgitada ka politseipatrull.

Politsei info kohaselt oli kukkumise koht neli meetrit järsaku servast eemal. Otse järsaku all olid jääkamakad ja oli õnn, et poiss neile otsa ei kukkunud. Kukkumise kohas oli tekkinud süvend, kust jalajäljed eemale läksid.

15-17-aastasele saab määrata karistuse, mis on maksimaalselt 3/4 täiskasvanu karistusest. Alaealist enamasti reaalselt vangi ei panda. Kui kohus leiab, et tegu pandi toime mõtematusest, võidakse kahtlusalune üldse karistamata jätta. Otsus asja kohta tuleb hiljem.

Kommentaarid
(Külastatud 245 korda, 1 külastust täna)