VIDEO: Valgevene opositsiooni juht Svetlana Tihhanovskaja andis esimese pressikonverentsi Leedus

Valgevene opositsiooni juht Svetlana Tihhanovskaja andis täna Leedus esimese pressikonverentsi, kus ütles, et rahvas ei tunnista Aleksandr Lukašenkat presidendina.

Tihhanovskaja ütles pressikonverentsil, et Valgevenes tuleb korraldada uued presidendivalimised, vabad, ausad ja läbipaistvad valimised. Ühtlasi kutsus Tihhanovskaja üles vabastama poliitvangid ning lõpetama vägivald rahva vastu.

Samal ajal kogunesid inimesed Valgevene pealinna Minski tänavatele, seda juba 12. päeva järjest pärast valimisi. Lukašenka aga mingeid uusi valimisi ei tunnista ja peab end 80 protsendiga valimiste võitjaks. Ta ütles, et uued valimised tulevad ainult „üle tema laiba”.

Tihhanovskaja ütles, et on valmis naasma Valgevenesse, aga ainult siis, kui seal on turvaline. Tihhanovskaja kandideeris valimistel Lukašenka vastu pärast seda, kui tema presidendikandidaadist abikaasa pandi vangi.

No Title

Belarusian opposition leader Svetlana Tikhanovskaya has demanded a fresh election be held, saying people have “woken up”.Get more on this story here: https://t.co/gg5tbkXeO8 pic.twitter.com/9zpVCe6LGd

Kommentaarid
(Külastatud 216 korda, 1 külastust täna)