Vene tippteadlane pani puuduliku vaktsiini tõttu ameti maha

Vene Teaduste Akadeemia ja terviseministeeriumi eetikakomisjoni liige, hingamisteede haiguste professor dr Aleksander Tšukalin pani eetikakomisjonis ameti maha pärast puuduliku koroonavaktsiini kinnitamist.

Enne seda üritas Tšukalin eetikakomisjonis vaktsiini kinnitamist blokeerida. Kui see ei õnnestunud, pani ta ameti maha, vahendab Daily Mail.

Tšukalini väitel on vaktsiini kinnitamise puhul tegemist suure eetikanõuete rikkumisega. Ta süüdistab kahte juhtivat meedikut puuduliku vaktsiini läbisurumises. Need on vaktsiini väljatöötamisega tegelenud Gamaleja uurimisinstituudi direktor dr Aleksander Gintsburg ja Vene sõjaväe tippviroloog dr Sergei Borisevitš. Viimased kaks on uue Vene koroonavaktsiini põhilised toetajad.

Tšukalin oli Gintsburgilt ja Borisevitšilt küsinud, kas kõik Vene seaduste ja rahvusvaheliste normide järgsed vaktsiiniuuringud olid läbitud ja selgus, et ei olnud. Seda polnud tehtud, mistõttu rikuti üht meditsiini põhiprintsiipi – mitte haiget teha.

Tšukalin ütles, et on pettunud mõnede Vene teadlaste väljaütlemiste pärast seoses vaktsiini kõlblikkusega. Tšukalini ametist taandumise põhjuseid välja ei toodud, aga ühes oma viimases intervjuus ütles ta, et kui vaktsiin tuleb, peab see olema turvaline. Tšukalin ütles, et neid vaktsiine, mida praegu välja töötatakse, pole kunagi varem inimeste peal testitud. Selleks tuleb välja selgitada, kuidas inimesed neid taluvad.

Tšukalin on Vene Pulmonoloogia (kopsuhaiguste) instituudi looja ja juhib Pirogovi teadusülikooli haiglaravi osakonda. Ta lisas, et ilma teaduslike faktideta pole võimalik vaktsiini ohutust tõestada. Seetõttu on vaja teaduslikku kinnitust sellele, et vaktsiiniga ei tehta haiget.

Tšukalini väitel on vaja välja selgitada vaktsiini pikaajaline ohutus. Mõned asjad tulevad tema väitel välja alles aasta või kahe pärast. Teadlane rõhutas, et praegu välja töötamisel olevate vaktsiinide puhul on teada vaid lühiajaline mõju tervisele. Professor Tšukalini väitel peab vaktsiini mõju jälgima vähemalt 2 aastat.

Vene juhtivaid virolooge professor Aleksander Tšepurnov ütles, et puudulik vaktsiin võib hoopis suurendada nakatumist koroonaga. Tšepurnov on endine Siberi Vectori uurimisinstituudi juht, kes on tegelenud ohtlike haigustega. Tšepurnov hoiatas, et antikehi on mitut liiki ja teatud antikehade puhul koroona hoopis ägeneb. Peab olema teada, milliseid antikehasid vaktsiin toodab. Praeguse Vene vaktsiini loojad pole avaldanud ühtegi teaduslikku artiklit selle kohta.

Vene Teaduste Akadeemia asepresident Vladimir Tšekonin ütles, et puuduliku vaktsiiniga rikub Venemaa Nürnbergi inimkatsete eetikakoodi ja Venemaa enda seadusi seoses kliiniliste inimkatsetega. Ühtlasi väljendas Tšekonin muret selle pärast, et uut koroonavaktsiini katsetati Vene ajateenijate peal. Tema väitel ei tohiks inimestega niimoodi eksperimente teha. Teadlase väitel võib Venemaa end selle vaktsiiniga lolliks teha.

Vaktsiini loojad aga väidavad, et kõik, kelle peal vaktsiini katsetati olid vabatahtlikud, kaasa arvatud ajateenijad. Venemaa on muutnud vaktsiini oma rahvuslikuks uhkuseks, seetõttu on selle antud nimi kunagiste satelliitide järgi Sputnik V.

Top Russia doctor quits over ‘medical ethics’ of Putin’s ‘vaccine’

Professor Alexander Chucalin resigned from the health ministry’s ethics council It appears Chucalin sought and failed to block its registration on ‘safety’ grounds He accused two leading medics involved in the drug of flouting medical ethics Russia’s leading respiratory doctor has quit over ‘gross violations’ of medical ethics that rushed through Putin’s coronavirus ‘vaccine’.

Kommentaarid
(Külastatud 2,383 korda, 1 külastust täna)