Värske uuring: mesi on parem ravim kui antibiootikumid

Tavaline mesilasmesi on parem ravim kui antibiootikumid, seda eriti köha ja külmetuse puhul, selgub värskest, Oxfordi ülikoolis läbi viidud uuringust.

Oxfordi teadlased soovitavad inimestel tarvitada antibiootikumde asemel mett. „Jumalate nektaris” on antibakteriaalsed ained, mille sinna on lisanud mesilased, vahendab Daily Mail.

Mesi on olnud juba pikka aega kasutusel kui ravim köha, nohu ja külmetuse puhul. Värske uuringu kohaselt on mesi isegi etem kui antibiootikumid.

Oxfordi teadlased soovitavad nüüd arstidel määrata lusikatäis mett päevas, selle asemel, et kirjutada välja antibiootikume, mis tekitavad inimestes ravimiresistentsust.

Mesi osutus uuringu järgi köha, nohu ja külmetuse puhul paremaks kui mistahes teised apteegiravimid. Erinevalt ravimitest polnud meel kahjulikke kõrvalmõjusid. Mesi oli köha tiheduse puhul teistest ravimitest 36 protsenti tõhusam ja köha tugevuse puhul 44 protsenti tõhusam. Ühtlasi kiirendas mesi tervenemist keskmiselt 2 päeva võrra, selgub teadusajakirjas British Medical Journal avaldatud uuringust.

Uuringu järgi on mesi odav, lihtsalt kättesaadav ja sel pole peaaegu üldse kõrvalmõjusid. Teadlased soovitavad kasutada nüüd külmetuse puhul ravimina mett, selle asemel et neelata antibiootikume.

Teadlased on mures, kuna arstid kirjutavad liiga kergekäeliselt välja antibiootikume, mis põhjustab ravimiresistentsust ehk seda, et ravimid enam ei tööta. Samuti ei oma antibiootikumid viirushaiguste vastu mingit mõju.

Honey ‘beats antibiotics’ for curing coughs or colds

Oxford University experts said patients should have honey instead of antibiotics ‘Nectar of the Gods’ is filled with anti-microbial compounds put there by bees The study found it reduced the frequency of coughing by 36 per cent in patients And that those taking honey had their cough severity reduced by 44 per cent It has long been a folk remedy for an irritating cough, sore throats and the common cold.

Kommentaarid
(Külastatud 1,572 korda, 1 külastust täna)