Värske uuring: koroonaviirus põhjustab lastel põletikulist haigust, mis pole COVID-19

Londoni King’s College’i teadlased jõudsid uuringus järeldusele, et koroonaviirus põhjustab lastel põletikulist haigust, mis pole COVID-19 ega Kawasaki sündroom. Haiguse nimi on MIS-C – multisüstseemne põletikuline sündroom.

Haiguse tunnused on lööve, palavik ja kõhuvalu. Selle põhjustajaks on sama koroonaviirus SARS-CoV-2, mis põhjustab ka haigust COVID-19, vahendab Daily Mail.

COVID-19 tagajärjel on maailmas surnud ligi 750 000 inimest. Teadlased ei oska veel seletada, miks tekib täiskasvanutel COVID-19, aga lastel MIS-C. Arvatakse, et laste põletik on hilinenud immuunreaktsioon nakatumisele. Haigestunud lastel enamasti koroonaviirust ei tuvastata, küll aga on neil koroona antikehad.

Laste haiguse puhul on abi steroididest, vere hüübimise vastastest antikoagulantidest, immunoglobiinist ja vahel ka hingamisaparaadist ning intensiivravist. Kahe haiguse sümptomid on väga sarnased.

King’s College’i uuring on avaldatud teadusajakirjas Nature Medicine.

MIS-C puhul on surmajuhtumid väga harvad, aga üks 14-aastane poiss suri Londonis, USA-s on teatatud 4 surmajuhtumist.

Coronavirus DOES trigger the inflammatory condition MIS-C in children

Condition almost exclusively affects children and young adults and is very rare Study confirms the condition is linked to previous infection with SARS-CoV-2 This is the same coronavirus which is causing the current COVID-10 pandemic But research now proves MIS-C is unique to COVID-19 and Kawasaki disease The inflammatory condition affecting children during the pandemic is linked to infection with the coronavirus, a peer-reviewed study confirms. Researchers at King’s College London discovered the illness, known as multisystem inflammatory syndrome in children (MIS-C), is different to Kawasaki disease.

Kommentaarid
(Külastatud 457 korda, 1 külastust täna)