Uus skandaal Soomes: rahvasaadik avaldas pildi, kuidas ISIS-e pruudi välimusega naine toimetas Helsingis koos lasteaia lastega

Soomes on puhkenud uus skandaal, kuna põlissoomlaste rahvasaadik ja Tampere linnavolikogu liige Veikko Vallin avaldas sotsiaalmeedias pildi sellest, kuidas üks ISIS-e pruudi välismusega naine toimetab Helsingis soome lasteaia lastega.

Vallin imestas postituses, miks kannab üks lastega tegelevatest naistest Helsingis keha katvat hijabi. Tema väitel ei sobi lastega tegelemise juurde selline must rõivastus, mis meenutab ISIS-e pruute.

Sissekanne tekitas palju poleemikat ja sõna võttis isegi politoloog Johanna Vuorelma. Tema väitel olid lapsed ja lasteaia töötajad pildil äratuntavad. Vallin kasutas seda oma huvides ja vihjega ISIS-ele. Vuorelma väitis, et pole varem sarnast asja näinud.

Vallin ütles MTV uudistele, et ta ei pea sellist religioosset rõivastust sobilikuks lasteaia töötajale. Tema arvates tuleks sellised kehakatted keelata nii lasteaia töötajatele kui politseinikele, nii nagu neid ei saa kasutada söögikoha töötajad. Vallin tunnistas, et pildil oleks pidanud näod ära udustama, seetõttu eemaldas ta algse postituse.

Vallin ei kommenteerinud, kas ta tegi selle pildi ise.

No Title

@MailVeikko Oli sit kyse vaatetuksesta tai muista ulkonäkö seikoista,tärkeintä on että lapsilla on hyvä ja turvallinen olla. Ei lapsia kiinnosta ihmisen ulkonäkö,koko,vaatetus tai tyyli. Ne näkee muutakin, näkispä kaikki aikuisetki. #VeikkoVallin #kansanedustaja pic.twitter.com/u4gVoKJayE

Kommentaarid
(Külastatud 4,612 korda, 1 külastust täna)