Uus-Meremaal vangistati mees, kes embas karantiini ajal oma sõpra

Uus-Meremaa on tuntud oma väga karmi koroonapoliitika poolest. 33-aastane kohalik mees pandi 6 nädalaks vangi selle eest, et embas oma karantiinis olevat sõpra.

33-aastane Jesse Courtney Welsh ilmus kohtu ette eile, teda süüdistati 7. augustil oma karantiini määratud sõbra embamises Aucklandi Crown Plaza hotellis, vahendab New Zealand Herald.

Welsh oli oma sõpra emmanud pärast seda, kui sõber Austraaliast saabus ja oli karantiinis. Ta tunnistas end kohtus süüdi. Welsh on praegu karantiinis ja ta on lasknud teha 3 koroonatesti, mis on kõik olnud negatiivsed.

Uus-Meremaal möllab koroona teine laine, täna tuvastati seal 11 uut nakatumist. Kokku on 4,8 miljoni elanikuga riigis 105 aktiivset koroonajuhtu, mis on kõik seotud puhanguga Aucklandis, pärast mida pandi terve riik kaheks nädalaks lukku. Üleriigiline karantiin peaks lõppema järgmisel nädalal, aga kuivõrd nakatumisi jätkuvalt esineb, kaalub peaminister Jacinda Ardern karantiini pikendamist.

Covid 19 coronavirus: Northlander jailed for six weeks for quarantine breach

A Whangārei painter has been sentenced to six weeks in jail for entering a quarantine facility and hugging a friend who was in isolation after returning from abroad. Jesse Courtney Welsh, 33, of Morningside, appeared for sentencing in the Whangārei District Court yesterday after earlier pleading guilty to charges of being unlawfully in an enclosed yard and of failing to comply with a Covid-19 order.

Kommentaarid
(Külastatud 159 korda, 1 külastust täna)