Uus avastus: haiglas leiti koroonat 5 meetri kaugusel patsiendist

Haigla palatis leiti nakatamisvõimelist koroonat 5 meetri kaugusel patsiendist, selgub Florida ülikooli juures läbi viidud uuringust.

See näitab, et koroona võib levida kaugemale kui 2 meetrit, mida peetakse ohutuks kauguseks. Varem on Maailma Terviseorganisatsioon WHO hoiatanud, et viirus võib haiglas levida protseduuride ajal. Hiljem kinnitas WHO, et viirus levib ka õhu kaudu, vahendab Daily Mail.

Õhu kaudu levik tähendab, et nakatuda võib ka õhus liikuvate osakeste kaudu.

Teadusveebis medRxiv.org avaldatud uuringust tuleb välja, et koroona levis haigla palatis vaatamata sellele, et seal olid võetud kasutusele viiruse leviku tõkestamise meetmed nagu tihe tuulutamine ja UV-kiirgus. Elujõulist viirust leiti 4,8 meetri kaugusel patsientidest.

Infectious coronavirus particles found in hospital air samples

Aerosol transmission of coronavirus occurs when respiratory droplets break up into tiny particles that can be inhaled Researchers took air samples from a hospital room with two coronavirus patients, one of whom had an active infection Contagious virus particles were found between seven feet and 16 feet away from the

Kommentaarid
(Külastatud 479 korda, 1 külastust täna)