Üllatus: Soomes tuleb veel üle 25 kraadi sooja, aga siis läheb jahedamaks

Soomes on praegu ilm augusti lõpu kohta üllatavalt soe. Homme kolmapäeval, neljapäeval ja reedelgi võib tulla kohati üle 25 kraadi sooja, aga laupäeval tuleb äikest ning läheb jahedamaks. Edasi on ilm jahe, tuuline ja sajune.

Soome lõunaosas on olnud käesoleva nädala algul 20-24 kraadi sooja. Ahvenamaal võib tulla üle 25 kraadi sooja juba täna teisipäeval, vahendab Ilta-Sanomat.

Homme kolmapäeval tuleb laialt Soome lõuna- ja lääneosas 25-26 kraadi sooja. Augusti lõpu soojalaine võib tunduda Soome harukordne, aga tegelikkuses see nii ei ole. Soe ilm võib olla veel septembriski. Siiski on see arvatavalt käesoleva kuu viimane kuumalaine.

Lapimaal on ilm veidi jahedam, aga sealgi võib tulla üle 20 kraadi sooja.

Hellettä luvassa keskiviikkona, ehkä torstaina ja perjantainakin – katso, mihin yllätyslämpö laskeutuu

Meteorologi Markus Mäntykannaksen mukaan lauantai aloittaa säässä uuden aikakauden. Sitä ennen lämpötilat yltävät kuitenkin mitä todennäköisimmin vielä hellelukemiin. Säässä koetaan loppuviikosta viimainen käänne, joka saattaa jäädä päälle pitkäksi aikaa. Forecan meteorologi Markus Mäntykannas arvioi ennusteessaan, että pilvisyys ja sadekuurot lisääntyvät loppuviikosta, ja näillä näkymin ukkossateet saapuvat Suomeen viimeistään lauantaina.

Kommentaarid
(Külastatud 1,111 korda, 1 külastust täna)