Teadlased: taimedel on samuti mõistus, nad tunnevad ära sugulased ja oskavad arvutada

Sageli naerdakse inimeste üle, kes räägivad oma taimedega, aga tegelikkuses võib sel olla tõsi taga, sest ka taimedel on mõistus. Taimed tunnevad ära oma sugulased, teevad otsuseid, jätavad meelde sündmusi ja oskavad isegi arvutada.

Kuigi taimedel pole aju, suudavad nad mõelda samamoodi nagu inimesed või loomad. Teadlaste väitel võib paljusid üllatada see, kui intelligentsed on tegelikult taimed, vahendab Daily Mail.

Arvatakse isegi seda, et taimed suudavad oma konkurente tõrjuda, kui ressursid on otsakorral. Taimed saadavad näiteks põua korral juurte kaudu signaale ka teistele taimedele ning koos tegutsedes jäävad nad koos ellu.

Teadlaste väitel pole seega enam küsimus selles, kas taimedel on tunded, vaid kuidas nad oma võimeid rakendavad.

Plants can recognise their relatives, make decisions, and even COUNT

Prince Charles was roundly mocked for saying he talked to plants years ago And now it appears plants may be smarter than even the Prince of Wales thought Plants can count, make decisions, recognise relatives and remember events If he were that sort of chap, Prince Charles would be within his rights to deliver a right royal ‘I told you so’.

Kommentaarid
(Külastatud 1,727 korda, 1 külastust täna)