Tallinnaan pääsee taas

Oletko niitä harvoja suomalaisia, jotka eivät ole koskaan käyneet Tallinnassa? No kasvomaski päälle ja matkaan, matkat ovat jälleen mahdollisia ja tarjolla on useita eri laivoja, joilla pääsee sutjakasti Tallinnaan vaikka Helsingistä.

Matkan varrella voi sitten hyvin käyttää aikaansa, vaikka pelaamalla mobiilisti ja sitten perille Tallinnan satamaan päästyäsi tsekkaamaan mainoksista  erilaiset casinoiden tervetuliaisbonukset .

Tarjonnan monipuolisuus

Katsotaanpa sitten tarkemmin, miten sinne Tallinnaan pääsee. Vaihtoehtoja on paljon, mutta suurin osa matkustajista valitsee yhden näistä seuraavista kolmesta palveluntarjoajasta.

Eckerö Line

Aloitetaan tarjonnan läpikäynti Eckerö Linesta, joka vie ja tuo matkustajia Helsingin ja Tallinnan välillä joka päivä ja päiväristeilyn aikana sinulla matkustajana on aikaa olla Tallinnassa seitsemän tuntia, joka on aivan riittävä aika ostoksille ja ruokailulle.

Eckerön Linella risteilyn edestakainen hinta on vain kymmenen euroa. Matkat tehdään Eckerö Linen M/S Finlandialla, jossa on myös päivittäin esiintyjiä. Esimerkiksi elo-syyskuussa 2020 esiintyjälistalla olivat vanha tuttu monilla laivoilla nähty trubaduuri Steve Webb sekä Clausio mm. Kriss Viconte.

Laivalta löytyvät myös buffet Eckerö, Bar Naissaar, Bar Paja, Bistro & Cafeteria Satama, Bar Nosturi sekä Pub Telakka. Lisäksi kannelta löytyy aurinkoterassi Bar Laituri, joka on yli 400 paikkainen suojaisa terassi jopa tuulisellakin säällä.

Tallink Silja

Tallink Silja Line tarjoaa useita vaihtoehtoa Tallinnassa vierailulle. Myyntilistalla on myös matkat Turusta ja tarjolla on esimerkiksi kolmen yön hotellimatka. Lisäksi kulttuurin ystäville on tarjolla baletti- ja oopperamatkoja Kansallisooppera Estoniaan.

Tallinkilla on tarjolla Tallink Spa Conference ja Tallink Express-hotelleja, joita on uudistettu. Esimerkiksi kaksi aikuista ja kaksi alle 12- vuotiasta pääsee Tallink Express Hotelliin alkaen 143 euroa/yö. Hinta sisältää laivamatkat kansipaikoin, yön hotellissa aamiaisineen sekä sisäänpääsyliput TV-torniin tai Lentosatamaan tai Tallinnan eläintarhaan. Lisäksi Aqua Spa-kylpyläosasto on käytettävissä yöpyjille.

Tallinkin laivasto sisältää useita erityyppisiä laivoja, joiden tarjonta myös vaihtelee yksinkertaisesta ja nopeasta Itämeren ylityksestä hitaampaan risteilyyn. Laivastossa ovat Silja Serenade, Silja Symphony, Baltic Princess, Galaxy, Silja Europa, Star, Megastar, Baltic Queen, Vistoria, Isabelle, Romantika sekä Sea Wind. Laivoissa on niin ruokaravintoloita, pubeja, yökerhoja, ostospaikkoja, kokoustilat ja viihdettä on aina tarjolla. Osassa laivoissa on myös peliautomaatit saatavilla aikuisille matkustajille, jos mobiilipelaamisen sijasta haluaa välillä pelata myös pelikoneilla.

Edullisimmillaan Tallinnaan voi päästä Silja Europalla neljässä tunnissa jopa kuudella eurolla ja Tallinks Shuttle aluksilla 12 tunnissa reilulla kympillä. Tallink Shuttleja ovat Tallink Star ja Megastar. Ja jos haluatkin Tallinnan sijasta Pärnuun, pääset sinne alkaen 40 euroa MS Megastarin kyydissä.

Viking Line

Kolmas näistä isoista vaihtoehdoista on sitten Viking Line. Viking Line vie matkustajia Tallinnaan Viking XPRS Helsingistä käsin. Tarjolla on sekä päiväristeilyä että pidempää reissua hotellimajoituksineen. Viking Linella on tarjolla ns. piknik-päiväristeilyjä torstaista sunnuntaihin joko aamu- tai iltapäivälähdöin ja hinnat ovat alkaen Viking Club jäsenille kuudella eurolla ja ilman jäsenyyttä 14 eurolla.

Viking Linen käyttämät hotelit ovat monipuolisia ja tarjolla on niin perhehotelleja kuin businesshotelleja. Tarjolla ovat mm. Hotel L’ermitage, Baltic Hotel Vana Wiru, Go Hotel Shnelli, Hektor Container Hotel, monet Hestia hotelliketjun hotellit, Hotell Braavo yms.

Viking Linella 6-17 vuotiaat lapset matkustavat jopa puoleen hintaan ja alle kuusi vuotiaat ilmaiseksi.

Näiden kolmen ison lisäksi on tarjolla paljon myös pienien varustamoiden ja yksittäisten risteilyn tarjouksia sekä Tallinnassa että Helsingissä, jos haluaa jotain hieman erikoisempaa kuin yleinen risteysmatkailu.

Kommentaarid
(Külastatud 1,021 korda, 1 külastust täna)