Soomlased avavad Tallinnas Ferraride poe

Soome firma Luxury Collection Automobiles avab Tallinnas eeloleval reedel Ferraride poe. Pood on samas piirkonnas Lamborghinide müügisaaliga, mis avati 4 aastat tagasi.

Soome firma juht Esa Schroderus ütles, et Eestis on piisavalt Ferraride omanikke ja fänne, nii et klientidest puudust pole. Eestis on Ferraride müük kasvanud ja edaspidi ei pea eestlased sõitma Ferraride järgi Soome Lempäälässe, vahendab Kauppalehti.

Luxury Collection Automobiles müüs Soomes eelmisel, 2019. aastal 270 uut autot, millest 65 olid luksus- ja superautod. Lisaks Ferraridele müüakse ka McLareneid. Ettevõtte käive oli 32 miljonit eurot.

Mille poolest erineb teistest luksus- ja superauto – eelkõige hinna poolest, mis algab sajast tuhandest eurost. Näiteks Lempäälas müüdi äsja Ferrari 812 hinnaga 868 000 eurot, ostja oli soomlane.

Eestis on sissetulekud ja elatustase madalamad kui Soomes, aga need kasvavad kiiresti. Tallinn on rahvusvaheline linn, kus elab palju soomlasi ja venelasi, aga ka eestlastel on raha ja nad oskavad seda kasutada, rääkis Schroderus.

Eestis pole automaksu ja käibemaks on madalam kui Soomes, mis kajastub ka auto hinnas. Vahe Eesti ja Soome vahel on märgatav, kümneid protsente. On soomlasi, kes asuvad elama või toovad firma Eestisse, et Eestis saaks auto registreerida. Kallite autode puhul on vahe kümnetes tuhandetes eurodes.

Koroona pole kallite autode müüki eriti mõjutanud. Müük kukkus märtsi keskel ja seiskus aprillis, aga siis läks suure hooga uuesti lahti. Juuli on olnud üle aegade parim. Võib isegi öelda, et koroonal on positiivne mõju – paljudel jäid välisreisid tegemata ning raha pannakse muudesse asjadesse nagu autodesse.

Käesoleval aastal plaanib Luxury Collection Automobiles müüa Eestis 4-5, järgmisel aastal juba 10-12 uut autot. Uue Ferrari tellimisaeg on 1-2 aastat olenemata sellest, kust auto osta. Soomlastel on lihtne Tallinna poodi minna, sest töötajad on soomlased.

Firma Luxury Collection Automobiles omanikud on Esa Schroderus, Miika Toivonen ja lisaks Ferrari tehasesõitjana kuulsust kogunud Toni Vilander.

Lamborghinide müügiga tegeleb Tallinnas kohalik firma Auto 100 AS. Käesoleva aasta veebruari seisuga oli Eestis registreeritud 43 Ferrarit ja 27 Lamborghinit. McLareneid oli registris kuus.

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/suomalaiset-avaavat-tallinnaan-ferrari-myymalan-virossa-on-rahaa-ja-sita-halutaan-kayttaa/02813a13-cb14-4c80-8242-f406cdc275da

Kommentaarid
(Külastatud 502 korda, 1 külastust täna)