Soomes võeti tänasest kasutusele koroonaäpp

Soomes võeti tänasest esmaspäevast, 31. augustist kasutusele nakkuseahelate leidmist hõlbustav nutitelefoni koroonaäpp Koronavilkku (tõlkes: Koroonavälk). Koroonaäpi saab telefoni alla laadida levinumatest rakenduste poodidest tasuta.

Koronavilkku jõudis rakenduste poodidesse täna, seetõttu ei pruugi seda veel rakenduste poe otsingufunktsioonist leida. Rakenduse saab kohe alla laadida koronavilkku.fi veebisaidil olevate allalaadimislinkide kaudu.

Koronavilkku on soome ja rootsi keeles. Inglisekeelne rakendus tuleb hiljem sel sügisel.

Koroonaäpi abil saavad inimesed ise aidata kaasa viiruse leviku tõkestamisele ning kaitsta enda ja oma lähedaste tervist. Rakendus kiirendab viirusega kokku puutunud inimesteni jõudmist ja nakatumisahelate katkestamist.

„Koronavilkku mobiilirakendus on osa valitsuse testi-jälgi-isoleeri-halda strateegiast. Kokkupuute ja ravijuhendini jõudmine on rakendusega tõhusam. Nii saab nakkusahelad ka tõhusamalt katkestada,” ütles sotsiaal- ja terviseministeeriumi kantsler Kirsi Varhila.

Koroonaäpi kasutamine on vabatahtlik, kuid mida rohkem inimesi seda kasutab, seda rohkem abi see pakub. „Loodame, et võimalikult paljud inimesed laevad rakenduse oma telefonidesse,” ütles terviseameti IT-halduse direktor Aleksi Yrttiaho.

Rakenduse on loonud tarkvaraettevõte Solita. Arendustöös osalevad sotsiaal- ja terviseministeerium, terviseamet, Kela ja SoteDigi Oy.

Kommentaarid
(Külastatud 478 korda, 1 külastust täna)