Soomes piiratakse marjakorjajate tulekut teatud riikidest

Soome valitsus otsustas täna, 27. augustil muuta piiriületusega seotud piiranguid nii, et metsamarjakorjajad ei saaks enam siseneda Soome ELi mittekuuluvatest riikidest, kust sissesõit Soome on koroonaepideemia tõttu piiratud. Piirang jõustub homme, 28. augustil.

Muudatus ei mõjuta näiteks Tai marjakorjajate võimalust tulla Soome, kuna Tai elanike jaoks sissesõidupiiranguid pole. Teised kolmandad riigid, mille elanikud saavad praegu piiranguteta Soome siseneda on Lõuna-Korea, Gruusia, Rwanda, Tuneesia, Uruguay ja Uus-Meremaa.

Mujalt kolmandatest riikidest ei saa Soome siseneda, välja arvatud valitsuse otsuses toodud põhjustel. Soome kodanikud koos peredega ja Soomes alaliselt elavad isikud võivad samuti alati Soome naasta.

Nagu varemgi, peab marjakorjajatel olema kaasas tõend tööle tuleku kohta. Piirivalvurid kontrollivad seda piirikontrollis. Piirivalve võtab marjafirmadega vajaduse korral ühendust, et tagada saabuvate isikute kontroll.

Selle otsusega muutis valitsus 20. augusti piiriületuse piirangud. Muid muudatusi ei tehtud. Otsused kehtivad kuni 18. septembrini.

Kommentaarid
(Külastatud 245 korda, 1 külastust täna)