Soomes on probleem: väikse sissetulekuga inimesed ei jaksa näomaske soetada

Soomes tahetakse järgmisel nädalal sisse viia üldine näomaski kandmise soovitus avalikes kohtades ja ühistranspordis, aga väikse sissetulekuga peredel ei pruugi selleks jätkuda raha.

Soomes on väikse sissetulekuga inimesed niigi hädas toidu ja riiete ostmisega. Maskide peale võib aga kuluda mitusada eurot kuus, sõltuvalt sellest, kui palju käiakse poes, kasutatakse ühistransporti ja mis hinnaga maske kasutatakse, vahendab MTV.

Väikse sissetulekuga perede jaoks on mask nii suur kulu, et neid lihtsalt ei ole võimalik soetada. Kui juba hoitakse kokku rõivaste, laste ringide ja toidu pealt, siis pole võimalik enam kusagilt maskide jaoks raha leida.

Samal ajal on pered mures, sest koroona võib nakatada, kui maski ei kanna. Seetõttu peaks lastega peresid maskidega abistama. Maskidega varustamine peaks olema riigi ja omavalitsuste, mitte inimeste mure. Samuti võiks maske jagada koolides.

Praegu pole veel teada, kas avalik sektor aitab maske soetada, kui kehtestatakse maskikandmise soovitus. Pere- ja põhiteenuste minister Krista Kiuru ütles eile kolmapäeval, et väikse sissetulekuga inimestega arvestatakse, kui tuleb maskikandmise soovitus. Samas ta veel ei öelnud, kas valitsus aitab kulusid katta.

Kommentaarid
(Külastatud 597 korda, 1 külastust täna)