Soomes oli raske liiklusõnnetus, kus sõiduauto sõitis rekkale tagant sisse, sõiduauto juht hukkus

Helisngi ja Tampere vahel Hämeenlinnanväyläl oli eile esmaspäeval raske avarii, kus sõiduauto sõitis kiirteel tagant otsa rekkale. Otsasõidu tagajärjel sõitis sõiduauto vastassuunavööndisse ja jätkas seal liikumist.

Õnnetus juhtus Nurmijärvis Karhunkorvi tööstuspiirkonna juures kell 9.49. Õnnetuses hukkus sõiduautot juhtinud 44-aastane naine, vahendab Iltalehti.

Uue Hyundaiga Helsingi poole sõitnud naine sõitis mingil põhjusel tagant sisse ees liikunud rekkale. Ligi 80 km/h sõitnud veok kõikus, aga jäi teele. Sõiduauto aga paiskus üle rohelise riba vastassuunavööndisse ja jätkas seal liikumist. Auto oleks seal äärepealt Tampere suunas liikunud autodele sisse sõitnud.

Tampere poole koos töökaaslasega sõitnud Petri märkas järsku vastu tulevat Hyundaid. Õnneks liikus Hyundai taas rohelise riba suunas. Petri heitis pilgu autosse ja nägi, et juhiga pole kõik korras. Petri töökaaslase auto sõitis ligi 120 km/h, vastutuleva auto kiirus oli 80-90 km/h.

Hyundai peatus lõpuks, kui sõitis vastu teeäärset piirdeaeda. Enne seda sõitis auto läbi kraavi. Petri sõber peatas auto ja mehed jooksid Hyundai juhile appi. Juht ei reageerinud, kui mehed akent purustasid. Petrile tundus, et naine veel hingas.

Petri helistas häirekeskusse ja oodates proovisid mehed Hyundai juhti autost välja saada. See aga ei õnnestunud. Mehed üritasid klaase lõhkuda sündmuskohale tulnud rekkajuhi vahtkustutiga. Asjaga oli kiire, sest autol mootor suitses.

Petri märkas, et juhil oli sügav haav põlves, aga verd ei tulnud. Auto tuuleklaas oli katki ja kõikjal oli näha õnnetuse jälgi. Auto kapoti kaas oli lahti. Kohale saabusid päästeauto, kiirabi ja kopter. Kopter maandus õnnetuskohast eemal.

Päästjad said naise kiiresti autost välja ja hakkasid teda elustama. Seitse inimest tegeles asjaga. Petri pani tähele, et naise turvavöö polnud kinni. Pole teada, kas vöö avanes kokkupõrke tagajärjel.

Politsei kinnitas juhtunut ja lisas, et sinist värvi Hyundaid juhtinud 44-aastane naine sõitis suurel kiirusel tagant sisse veokile. Politsei hinnangul hukkus naine vahetult peale kokkupõrget. Juht oli autos üksinda. Rekka juht viga ei saanud.

Politsei uurib esmaspäevase õnnetuse põhjuseid ja palub vihjed saata e-postile vihjeet.ita-uusimaa(at)poliisi.fi.

Raju kolari moottoritiellä: rekkaan törmänneen auto jatkoi itsekseen vastaantulevien kaistalla

Moottoritiellä rekan perään törmännyt auto sinkoutui vastakkaiseen suuntaan ajavien kaistalle ja oli aiheuttaa nokkakolarin. Hämeenlinnanväylällä tapahtui maanantaiaamuna raju kolari, joka vaati 44-vuotiaan naisen hengen. Onnettomuus tapahtui Nurmijärvellä Karhunkorven teollisuusalueen kohdalla kello 9.49. Uudehkoa Hyundai-henkilöautoa Helsingin suuntaan ajanut nainen törmäsi jostain syystä edellä ajaneen täysperävaunullisen ajoneuvoyhdistelmän perään.

Kommentaarid
(Külastatud 534 korda, 1 külastust täna)